Oranje Zwarter Van de Loo: “Pass mij maar niet aan”

Oranje Zwart-verdediger Simon van de Loo kon na zijn optreden in het duel met Bloemendaal wel even wat rust gebruiken. “Vier wedstrijden en vijf trainingen in acht dagen”, twitterde de A-junior een dag na het duel met Bloemendaal. “Mijn lijf heeft vandaag gelukkig kunnen herstellen.”

Van de Loo speelt niet zo vaak mee in Heren-1, maar pikt wel de krenten uit de pap. Vorig seizoen maakte hij als jongen van zestien tegen Bloemendaal zijn debuut bij Heren 1. Dit seizoen speelde hij tweemaal met de grote mannen mee: de slotminuten tegen Tilburg en bijna een hele wedstrijd tegen, jawel, Bloemendaal. “Ik bof wel”, realiseert de jonge Eindhovenaar zich.

Zijn tweede optreden tegen Bloemendaal leverde voor de OZ’er minder spanningen op dan zijn debuut vorig seizoen, bekende Van de Loo. “De eerste keer was ik heel zenuwachtig. Ik dacht toen: ‘pass mij maar niet aan’. Nu stond ik niet met knikkende knieën op veld.”

Coach Sjoerd Marijne was tevreden over het spel van Van de Loo. Hij bracht de jeugdspeler in nadat Marc Sallès met een blessure van het veld was gestapt. Verdediger Joost Rademakers schoof door naar het midden, Van de Loo nam zijn plek rechtsachter over. “Simon is de laatste heel goed aan het trainen”, stelde Marijne naderhand. “Hij leverde aan het einde van de wedstrijd één balletje in, maar dat had gelukkig geen gevolgen. Hij heeft het prima gedaan.”

Bron: Eindhovens Dagblad

Reageer