OZ en HGC eenvoudig naar tweede ronde EHL

Oranje Zwart heeft zich zaterdag kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de European Hockey League (EHL). De mannen van coach Sjoerd Marijne wonnen met 10-1 van het Poolse KS Pomorzanin Torun. Bij rust stond het al 7-1. Zondag speelt OZ om 14.30 uur tegen Dinamo Kazan, dat zich nog kan plaatsen voor de tweede ronde. Omdat beide tegenstanders van Oranje Zwart in poule H vrijdag tegen elkaar niet verder kwamen dan een gelijkspel (4-4) had OZ aan een overwinning genoeg om de tweede fase te halen, de KO16.

Ook HGC uit Wassenaar bereikte zaterdag simpel de tweede ronde van het Europese toernooi voor clubteams. Coach Jorge Dabanch zag zijn team Olympia Kolos Sekvoia uit Oekraïne overrompelen: 9-2. Dat laatste team werd daarmee uit het toernooi geknikkerd, omdat het een dag eerder al van Pembroke Wanderers had verloren. De Ieren zien we wel terug in de tweede ronde.

En zo zijn in Eindhoven op zaterdag al drie van de vier poules beslist. Club de Campo Madris en Rot-Weiss Köln plaatsten zich in poule B ten koste van RC Bruxelles. Titelhouder UHC Hamburg en KHC Dragens waren in poule D te sterk voor Izmaylovo Moscow en HGC en Pembroke Wanderers stuurden Olympia Kolos Sekvoia naar huis.
ED

Comments (1)

  1. You really saved my skin with this infortmaion. Thanks!

Reageer