Pakistan gekraakt door Australië – Hoofdklasse Hockey Nederland

Pakistan gekraakt door Australië

De Australische hockeymannen hebben een definitief einde gemaakt aan de Pakistaanse aspiraties de halve finales te halen op de Olympische Spelen in Londen.
In de laatste poulewedstrijd rolden de Aussies hun tegenstander dinsdag op met 7-0. Ze gaven daarmee ook duidelijk hun visitekaartje af voor de eindoverwinning.
Na iets meer dan 4 minuten lag de eerste bal al achter de Pakistaanse goalie Imran Shah. Anderhalve minuut later kreeg de keeper nogmaals een doelpunt om zijn oren, ditmaal uit een strafbal. Bij rust had Australië al een voorsprong genomen van 4-0 door opnieuw een benutte strafcorner en een velddoelpunt. Het overwicht was overweldigend met 23 Australische schoten op het doel tegen 4 Pakistaanse.
Het scorend vermogen bij de Australische mannen is deze Spelen bijzonder groot. Zuid-Afrika incasseerde zes treffers, Spanje vijf treffers, Groot-Brittannië drie en Argentinië twee. De Britten en Spanjaarden vechten dinsdagavond uit wie zich als tweede team uit poule A kwalificeert voor de halve finales.

Comments (10)

 1. Chris Ciriello, tweemaal de keizer in de Pakistaanse schiettent! 🙂

 2. Het valt me op dat Ciriello steeds als middenvelder speelt. Ben benieuwd waar hij bij bloemendaal komt te spelen

 3. Als je bij de selectie van Bloemendaal kijkt (seizoen 2011-2012/bovenstaande balk/hoofdklasse.nl) valt me op dat Bloemendaal maar vier middenvelders heeft. Kessing, Van Puffelen, Schuurman en Vos. 1 international, 2 jong oranje spelers en een A speler. Vergeleken met de andere linies echt de minst bezette linie. Vos is nog meer een aanvaller ook. Grote kans dat De Nooijer op het middenveld gaat spelen. Andere opties: Ciriello en Kavanagh. Of een 3-4-3 systeem waarbij er een verdediger middenvelder wordt. Benieuwd hoe Garcia dit gaat oplossen, wel een luxe probleem, maar toch.

 4. Swann is meer een middenvelder dan Kavanagh. Swann kan goed uit de voeten op de plek van Kessing. Kavanagh wordt in het bovenstaande stukje een middenvelder genoemd, maar hij speelt eigenlijk altijd als voorstopper.

 5. Mogelijkheden genoeg. Echt goed ingekocht door Bloemendaal. Enig nadeel van het verhaal is dat buitenlanders bij een topclub uiteindelijk passanten zijn, zonder dat daar iets mis mee hoeft te zijn. Uitzonderingen daargelaten zoals een Dwyer of Weissenborn. Bloemendaal heeft met; Stockmann, Jenniskens, Jolie, Van Puffelen, Kessing, Schuurman, Bovendeert, N. Meijer en Hofman talentvolle spelers die nog jaren voortkunnen. Voeg daar nog een aantal buitenlandse top spelers aan toe en je hebt een prima basis. Snap de kritiek ook niet zo goed dat Bloemendaal de komende jaren per definitie geen topteam meer heeft. Wel zal je moeten investeren in Oranje spelers, top Jong Oranjespelers en A internationals. Om deze basis te versterken en te verbreden. Dat wordt de uitdaging van de beleidsbepalers van Bloemendaal het komend seizoen.

 6. @Pieter: ik kan het niet helemaal met je eens zijn. Ja natuurlijk heeft B’daal een mooie basis liggen voor de komende jaren. Alleen is het jammerlijk als ze moeten investeren in Oranje/J-Oranje en A-internationals moeten investeren.
  Een club die op senioren niveau zo hoog aangeschreven staat, moet investeren in de jeugd en het voor elkaar krijgen dat de jeugd top van Nederland wordt. Dat ze dan regionaal talent naar de club halen prima, dat kan. Maar met mannen als De Nooijer en Bovenlander betrokken bij de club, moet de jeugd toch ook top van NL kunnen zijn. Voor veel buitenlanders (ook de Aussies) is dit de uitgelezen mogelijkheid om met Teun te kunnen spelen voordat hij zijn stick in de wilgen hangt en een coachende rol gaat spelen binnen de club.
  Dat is de uitdaging voor de beleidsbepalers van B’daal en alle andere hoofdklasse clubs, de komende jaren.

 7. @Wouter, ben het helemaal met je eens. Zou een ideaal beeld voor Bloemendaal zijn. Ik heb als Bloemendaal fan ook wel opbouwende kritiek op de club. Clubs als Amsterdam en Bloemendaal moeten in de A jeugd meerdere A internationals hebben rondlopen. En van de A internationals ook nog de toppers. Dat zijn de spelers waarvan je mag verwachten dat ze doorgroeien naar heren 1, Jong Oranje en Oranje. De overstap van A speler naar heren 1 is nu te groot bij Bloemendaal ( en zeker niet alleen bij Bloemendaal), anders zouden ze wel regelmatig spelen en vast in het elftal staan. Met alleen maar A internationals ga je het ook niet redden. Laat Oranje tegen Nederland A en/of jong Oranje spelen en Oranje wint met ruime cijfers.

 8. @Pieter, is zeker ook zo. Voor een deel speelt vaak ook mee dat de jeugd internationals snel een stap naar HK willen maken en zich als basisspeler willen bewijzen. Ze kiezen dan voor een (met alle respect) mindere club om te kunnen spelen.
  Bij de dames zie je dat doorgroei gewoon heel goed mogelijk is (Den Bosch als voorbeeld), het gaat dan vooral om de timing en de instelling van de spelers. Na verloop van tijd als er geen ruimte is, gaan speelsters pas weg voor de ontwikkeling (wat hun goed recht is, omdat er vaak een nieuwe lichting al wacht op hun plek).
  Bij de heren is de trend nu dat Jong Oranje spelers naar OVK clubs gaan voor ontwikkeling/studie, omdat in de HK voor korte termijn succes wordt gekozen.
  Wat betreft Oranje vs Ned A/JO.. Redelijk logisch dat Oranje dit wint. Meer ervaring en kwalitatief betere spelers. JO spelers die niveau Oranje aan kunnen zullen sneller worden overgeheveld.

 9. Selectie Bloemendaal seizoen 2012-2013
  Stockmann (international)
  Jenniskens (international)
  Jolie (international)
  Kessing (international)
  De Nooijer (international)
  Hofman (international)
  Brouwer (ex international)
  N. Meijer (ex international)
  Swann (Aus.international)(nieuw)
  Kavanagh (Aus.international)(nieuw)
  Ciriello (Aus.international)(nieuw)
  Van Puffelen (jong Oranje)
  Schuurman (jong Oranje)
  Bovendeert (jong Oranje)
  O. Meijer
  S. Jolie
  Vos (voormalig Nederland A jeugd)
  Van Doorn
  Beekmans (nieuw)
  Boelaars (Nederland A jeugd)(nieuw)
  Vergnes (nieuw)
  Martens (Nederland A jeugd)(nieuw)
  Vertrekkende spelers:
  Van Kan (HGC)
  Van Hooijdonk (HBS)
  Koopman (Bennebroek)

 10. Renz v/d Wal reservekeeper

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂