Paul van Ass:'Ik heb Teun en Taeke beschadigd' – Hoofdklasse Hockey Nederland

Paul van Ass:'Ik heb Teun en Taeke beschadigd'

Bondscoach Paul van Ass van de hockeymannen vindt dat hij Taeke Taekema en Teun de Nooijer heeft beschadigd met enkele uitspraken aan hun adres.

Nadat hij de twee iconen uit de selectie zette, uitte Van Ass stevige kritiek op beide spelers.
“Ze hebben dingen naar hun hoofd gekregen die ze gezien hun grote carrières niet hebben verdiend”, meldt de bondscoach in het nieuwe magazine van NUsport.
“Ik heb Teun en Taeke veel pijn gedaan, ze voelen zich beschadigd. Ik sta nog steeds achter de beslissing die ik heb genomen, maar Teun en Taeke zijn op deze manier tekort gedaan en dat is mijn fout geweest.”

Radiostilte

Tijdens een ontmoeting vorige week heeft Van Ass z’n excuses aangeboden aan Taekema en De Nooijer.
“Toen ik op de persconferentie had bekendgemaakt dat Teun en Taeke niet mee zouden gaan op winterstage, had ik daarna een radiostilte moeten inlassen. Dat heb ik niet gedaan en neem ik mezelf kwalijk.”
De timing – een half jaar voor de Olympische Spelen – voor het uit de selectie zetten van De Nooijer en Taekema vindt Van Ass niet ongelukkig.
“Je kunt aan het begin van een bondscoachschap een team niet volledig verjongen. Er moeten ook mensen zijn aan wie de jonge spelers zich kunnen optrekken. Het zou te vroeg zijn geweest om bij mijn begin in 2010 al afscheid te nemen van De Nooijer en Taekema. Na de Champions Trophy in december was het moment daar om het te doen.”
Bron: Nusport

Comments (73)

 1. Ja ja, Paultje. Nu weten we het wel.
  Die discussie over wel of niet op tijd ingrijpen in de selectie valt in het niets vergeleken met de constatering dat we een bondscoach hebben die zich pakweg 5 maanden voor de spelen realiseert dat hij fout zit. Succes mannen!

 2. Ieder woord wat je nu nog zegt over deze zaak is er één te veel: PAUL !!
  Het blijft een beschamende vertoning. !
  https://www.volkskrant.nl/vk/nl/2726/Binnenland/video/detail/3145461/Jan-Mulder-hockey.dhtml

 3. Mooi ook weer afgerond, nu op naar het heden.

 4. Bill je schrijft ondere meerdere personen steeds het zelfde. Dit is het heden tot aan de OS.
  Hulde aan Jan Mulder!

 5. Succes coach van het jaar 2099

  Deze coach is er één die weer laat zien geen enkel coach diploma te hebben ! Grootste aanfluiting die er bestaat ! Terug naar HGC en de kantine aanvegen met iedereen die je tegenkomt.

 6. @hub,je zegt net zulke onzin als Jan Mulder.

 7. Vervelende vent,vervelende kop en vervelende uitspraken. Hij kan maar beter helemaal niets meer zeggen, hij is toch al zijn geloofwaardigheid al verloren.
  Jan Mulder slaat precies de spijker op zijn kop:De grote fout die van Ass maakt is dat hij zichzelf belangrijker en groter acht dan de spelers uit zijn team. Het draait alleen om zijn eigen ego en hij duldt niemand om zich heen die groter is dan hij zelf. Deze man met zijn idiote metaforen en onberijpelijke acties bezorgd de gehele hockeywereld een slechte naam en dan heb ik het nog niet eens over de arrogantie die ervan af druipt, de hete aardappel in zijn keel en het rolbevestigende hockeygebral. Jammer dat niemand in de groep op durft te staan en zich uit durft te spreken. Wat overblijft is een laffe groep middelmatig stuk onkruid om een metafoor van de grote baas te gebruiken.

 8. @Sdg, deze jongens zijn zelf ook nooit voor anderen opgestaan, we hebben Teun ook niet gehoord om Jaap Stockman te steunen toen Klaas Veering erbij kwam.
  Verder is het wel heel makkelijk om iemand aan te vallen op de manier waarop diegene praat.

 9. @ femke hoe weet jij dat? interne informatie?
  Teun steunde Jaap 100%! En niet naar buiten toe want dat is niet zo netjes… En nu houdt iedereen zich ook koest in het teambelang, want er is zeker reuring. Trust me. Na de oefentrip zit Teun er logischerwijs gewoon weer bij.

 10. @ph, Teun steunde Jaap natuurlijk helemaal niet voor de volle 100% omdat het niet in hem zit,hij speelt hockey en verder zal het hem allemaal een zorg zijn.
  De rest van die jongens is overgegaan naar de orde van de dag en zit er natuurlijk niet mee want dat maakt weer ruimte voor hun eigen plek, zo gaat dat in topsport.
  Het tijdperk de Nooijer is natuurlijk afgelopen en dat is jammer maar ook niet meer dan dat.

 11. Onderwerp afgesloten.

 12. too little too late.

 13. Prima excusses. onderwerp afgesloten. op Naar Londen.

 14. @femke zo zo jij kent Teun en Jaap dus echt goed neem ik aan? ahum… En jij denkt werkelijk waar dat ‘de rest van die jongens’ niet met Teun naar de OS willen?
  Inderdaad ja oa. Kessing, Docherty en Caspers vrezen voor zo’n plekje. Allen geblesseerd vorig jaar maar natuurlijk vooral een goede vervanger voor Teun.
  Ben benieuwd naar de oefentrip!

 15. @ph, ja jongen zo werkt dat in de topsport en zeker in een teamsport dan worden er hoofden geteld en gaat iedereen in eerste instantie voor zijjn eigen plek.
  zijn eigen clubgenoot Hofman zegt deze week in de NUsport en ik citeer:Ik kan me wel vinden in de beweegredenen van Paul.

 16. Haha ‘time will tell’ meissie!
  Zoals ik al zei; ben benieuwd naar de oefentrip.

 17. @PH, na die oefentrip gaat er echt niets veranderen.

 18. Die VK journalist Misset was afgelopen zaterdag bij nos sportforum op de radio en vertelde dat de meeste jongens het allemaal wel best vinden dat T en T eruit liggen,omdat ze een beetje jaloers waren en genoeg hadden van alle aandacht die T en T altijd opeisen. Zou het waar zijn?
  Ook vertelde hij dat v Ass beweerde dat hij niet wist dat hij geinterviewd werd en dat hij zijn beweringen tussen neus en lippen door en in vertrouwen aan Robert Misset vertelde. Dit was volgens Misset een leugen want het was wel degelijk een interview,dit wist v Ass ook en de recorder lag ook duidelijk op tafel. Het geeft maar weer aan hoe ongeloofwaardig die van Ass is en hoe hij continu draaikont

 19. @sdg, misschien liegt de interviewer wel? Maakt ook allemaal niet uit, het onderwerp is namelijk toch afgesloten

 20. Wie zijn toch dat handjevol mensen die constant zeuren om het onderwerp te sluiten en nog steeds in de boswachter geloven? Discussie moet kunnen en dat blijft tot aan de os, lieve vriendjes van paulus!
  Niet voor niets dat je je reactie mag plaatsen.

 21. @Huub Zolang er artikelen over dit onderwerp blijven verschijnen is dit onderwerp nog niet afgesloten. Ik geloof niet dat de interviewer liegt,waarom zou hij. Hij heeft geen reden om te liegen. Misset zegt dat Van Ass liegt en dat geloof ik ook. Hij draait en draait en zegt dan weer dit en dan weer dat en hij is allesbehalve geloofwaardig.
  Erben Wennemars heeft trouwens de link naar dit artikel op zijn twitter gezet,dus zal het bezoekers aantal naar deze site misschien wel stijgen.

 22. @Hub;Die mensen die roepen dat we niet meer mogen reageren op dit ondererp zijn ongetwijfeld de wassenaardse vrindjes van onze nationale boswachter. Gelukkig geloven zíj nog wel in hem..

 23. @sdg, het onderwerp is natuurlijk afgesloten omdat er niets meer gaat veranderen, Teun gaat echt niet meer terugkeren.

 24. @hub, discussie mag zeker, maar dit is een kansloze wantvTeun keert natuurlijk nooit meer terug, heel jammer maar wel de realiteit.

 25. Hub met hoofdletter, bedenk zelf even een naam graag.
  @ Tom, thanks dat we nog mogen reageren van je maar er ziin hier een paar kornuiten die ook onder het onkruid zitten en niet open staan voor kritiek op hun favoriete park-ranger. Kom op zeg na deze schaamteloze vertoningen en het bewust beschadigen van hockey iconen mag er zeker kritiek zijn op deze man, bondscoach notabene! En ook op vele andere aspecten helaas, met nog maar zes maanden te gaan!
  Ik denk nogmaals dat van Ass niet zonder Teun kan en een aantal jongens in Oranje vinden dat ook, weet ik uit zeer betrouwbare bronnen. We zullen het zien na Australië…

 26. @hub, volgens mij staat iedereen hier open voor de mening van iemand anders, maar dit is een beetje een onzinnige discussie omdat het niet zal gaan veranderen.
  Er gaat natuurlijk helemaal niets veranderen na Australie, en met die jongens valt het natuurlijk ook allemaal wel mee, die hebben het verhaal gelezen en gehoord en van Ass heeft ze verteld over het hoe en waarom en dan gaat iedereen natuurlijk gewoon over naar de realiteit en die is dat er 2 man niet meer bij zijn.

 27. niet alleen Hofman kon zich vinden in de actie van van Ass, ook Jolie vond het een prima besluit. Dus teamgenoten gaan ook voor zichzelf, en daar hebben gelijk in. Je traint niet voor niets en topsport is keihard. Er is door een aantal spelers gevraagd om een gesprek met de coach en dat heeft in Spanje plaats gevonden en ook verder nietd opgeleverd. Er is namelijk maar 1 persoon die het voor het zeggen heeft en wil je niet net als de bende van 6 doen loop je mee.

 28. @ned11: je lijkt goed op de hoogte, heb toch heel andere geluiden gehoord. Afin, de heer P. van Ass is en blijft een prutser. Wat een pimpampet niveau heeft die man. En dat noemt zich dan people manager.

 29. @TT, beetje rare reactie, je kan het ergens wel of niet mee eens zijn, maar slaat natuurlijk nergens op om iemand een prutser te noemen en voegt ook niet veel toe aan de discussie.

 30. De echte Robbie

  Van Ass heeft fouten gemaakt en alle voorstanders van deze Paul de Boswachter die proberen de mensen stil te krijgen, Hij (van Ass) is incapabel om met de media om te gaan en ook met spelers. Als iemand een prutser is dan is het van Ass wel, ben benieuwd hoe hij in het zakenleven dit gedaan heeft.
  Aan alle medestanders van van Ass uit de Wassenaarse slag ga lekker een boswandeling maken, zie hoeveel oude bomen in jullie bos staan daar in Wassenaar en zie hoe de jonge bomen daar gewoon omheen groeien…

 31. @de echte Robbie,
  Wat een armoedige reactie, volgens mij probeert ook niemand de mensen stil te krijgen, want een ieder kan zijn mening geven op een forum, alleen het siert jezelf als je dan ook gewoon wat normale woorden gebruikt, word je ook wat serieuzer genomen.
  Het is tevens een volkomen zinloze discussie aangezien er een beslissing is genomen waar natuurlijk niet op teruggekomen gaat worden en dat jij het er niet mee eens bent is duidelijk, maar misschien kan je dat ook gewoon zeggen.

 32. @Sjoerd: je hoeft het niet met me eens te zijn en voor wat betreft je opmerking dat het niets toevoegt aan de discussie, gelukkig voeg jij heel zinvolle dingen toe aan dit forum.

 33. @TT,
  Klopt ik zeg inderdaad minder domme dingen dan jij en hoef iemand ook geen prutser te noemen, is vrij dom.

 34. De echte Robbie

  @Sjoerd, ik reageer even net als de voorstanders van van Ass, enige wat jullie kunnen roepen is dat we verder moeten en vergeten wat er gebeurt is. Helaas zal dit niet vergeten worden, van Ass zit nu in het vliegtuig naar Australië. En de discussie wil ik wel met jou en alle aanhanger van van Ass aan hoor en met gefundeerde argumenten. Kom eens met wat anders dan de discussie is gesloten. Van Ass steunen oke en dat respecteer ik ook van een ieder. Je kan mijn reactie dan armoedig vinden, maar wie steeds roept dat de van Ass de juiste keuze heeft gemaakt heeft geen plaat voor zijn/haar kop maar een bunker!

 35. @De echte Robbie, wat bler je nou allemaal?
  Waaruit maak je op dat ik een fan ben van van Ass omdat ik zeg dat ik iemand een prutser noemen raar gedrag vind?
  De discussie is gesloten want ze zijn er niet meer bij en komen er niet meer bij en of jij of ik dat nou wel of niet terecht vinden de zaak zal echt niet veranderen.
  Je vind het prima als mensen van Ass steunen maar die zelfde mensen hebben ook een plaat of een bunker voor hun hoofd?

 36. De echte Robbie

  @Sjoerd om met de aanhangers van Van Ass te spreken: discussie gesloten!

 37. @ de echte robbie, zeg je zo op het einde vd avond eindelijk iets verstandigs.
  Want waarom een discussie voeren over iets wat niet zal gaan gebeuren.

 38. De echte Robbie

  @Sjoerd Amen! 🙂

 39. Nog maar een keer dan: https://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3145521/2012/01/30/Jan-Mulder-hockeyrel.dhtml
  Jan Mulder slaat de spijker op zijn kop! Van Ass is zum Kotzen!

 40. Natuurlijk is de discussie niet gesloten, want de deur staat nog op een kier !! .
  Jammer dat van Ass niet eerder de moed heeft gehad om de ‘kamermaatjes’ T&T uit elkaar te halen en rigoreus in te grijpen om het cliëntisme binnen de selectie een halt toe te roepen.
  Vanaf 40:30 https://nos.nl/audio/335176-sportforum-28-januari.html

 41. Jezus wat maaktvdie Jan Mulder zichzelf belachelijk,zielig gewoon.

 42. @dino, geloof je toch niet echt hè dat die deur op een kier staat?
  Discussie is natuurlijk gesloten omdat het niet zal veranderen.

 43. @Hh: jij begrijpt er kennelijk weinig van.. het is niet Jan Mulder die zichzelf belachelijk maakt, het is houtkapper Van Ass die niet alleen zichzelf maar het hele Nederlandse hockey voor schut zet!

 44. Wat een dooddenkers hier allemaal zeg. Deur is zeker niet dicht voor de Johan Cruijf van het hockey. Van Ass kan niet om hem heen voor de olympische spelen. De bondscoach heeft zichzelf voor schut gezet en heeft mazzel met die gele kaart van de knhb want het had rood moeten zijn! Komt allemaal door het mismanagement van deze people-manager! v/d Heuvel was lang zo gek nog niet.

 45. @grass, nee het is Jan Mulder die zichzelf volkomen voor gek zet, maar goed dat doet hij ook iedere zondag bij studio voetbal, dus niet echt verrassend.

 46. @Bo, lekker realistisch, natuurlijk is de deur dicht, maar droom lekker verder.

 47. Geen kwestie van dromen rik de doemdenker die ondere meerdere namen schrijft. Exact dezelfde schrijfstijl als hh! Haha

 48. Als het Nederlands team op de komende trip niet 2 keer wint van Australia A (ontwikkelingsteam) en niet een keer gelijkspeelt tegen het echte Australië, dan komt De Nooijer terug. Dat Van Ass dan exit is, lijkt me dan duidelijk.
  Laten we hopen dat de corner van Doerner/Cirello op scherp staat.

 49. @bo, droom verder, gaat natuurlijk nooit gebeuren.

 50. @Ronaldo, nou als jij dat denkt,dan zal dat zeker zo zijn.
  Natuurlijk niet,wake up.

 51. @bo, wist je trouwens dat Sinterklaas ook niet bestaat?
  Heerlijk zo,n. Dromer.

 52. @Romario Alleen in het scenario dat ze goed zouden presteren tegen Australië kan Van Ass blijven zitten. Nu weten we allemaal hoe de laatste wedstrijden zijn verlopen tegen Australië (CT 2010/CT2011) en de kans op succes lijkt me, zeker in het weer daar (36 graden), minimaal.
  In maart hebben we een nieuwe (interim) bondscoach. Iemand suggesties?

 53. @Ronaldo, totale onzin natuurlijk, hij heeft gekozen voor een Nedl Elftal zonder beide spelers en dat gaat natuurlijk niet veranderen na eventuele verliespotjes tegen Australie, zeker gezien het feit we de laatste jaren ook met beide spelers nooit van Australie wonnen.

 54. Met die redenering kan je ook proberen met Lelystad H3 onder begeleiding van Andre van Duin tegen Australië spelen.
  Volgens mij zijn de enige die wel ooit van Australië gewonnen hebben De Nooijer/Taekema en vd Horst.

 55. @Ronaldo, dat zou zeker kunnen.
  Je zegt het zelf al die ooit van Australie hebben gewonnen alweer een behoorlijke tijd geleden dus, en daarom komen er natuurlijk ook geen veranderingen na die oefenserie tegen Australie.

 56. @Romario Let maar op straks. Een afgang in Australië is een interim-bondscoach tot de Spelen en daarna een coach voor 4 jaar (Lammers, bijv) met echt beleid en een plan en niet iemand die na elk toernooi de koers wijzigt.

 57. Ach, Misschien gaat hij voor de gezeligheids prijs in londen!

 58. @Ronaldo, dat geloof je toch zelf ook niet.
  de wens is de vader van de gedachte bij jou

 59. @jap, je doet alsof we met een g-team naar Londen gaan? valt allemaal wel mee.
  Met teun erbij was brons ook het hoogst haalbare, en zonder Teun maken we daar met nog een aantal andere landen ook nog steeds kans op.

 60. Zes maanden voor de Spelen rommelt van Ass nog maar wat lekker aan. Australië mag dan een oefentrip zijn maar voor Ko de Boswachter is het een serieuze graadmeter.
  @Ronaldo mooi gesproken!

 61. @HCT, als jij dat denkt dan is het gewoon zo, kenner.

 62. Jeroen, Teun kan beslissend zijn en heeft daar ook de nodige ervaring voor. En dat kan net schelen qua kleur medaille, logisch. Dat is het verschil namelijk tussen een grote boom en wat jong struikgewas die onder de voet worden gelopen door andere grote bomen zoals Jamie Dwyer.

 63. @Hub, ik ben het met je eens dat Teun beslissend zou kunnen zijn, maar de realiteit is dat hij er niet meer bij is en dus heeft het in mijn ogen niet zoveel zin om in de als en wannneer hij erbij was of zou zijn maken we meer kans.
  Het is vreselijk jammer maar het gaat natuurlijk niet meer veranderen en zeker niet na wat er allemaal gezegd en of geroepen is.

 64. CT Tropy eind vorig jaar tegen Nieuw Zeeland scoort Teun en geeft diverse assists anders was het plekje nummer 4 geworden voor het Nederlands elftal…
  @ Jeroen, er is maar door een kant dingen gezegd en of geroepen. T&T zijn erg professioneel en zwijgen nog steeds, zegt toch wel veel over deze heren dat ze niet met modder zijn gaan teruggooien. Ik hoop het nog steeds en zie het ook wel gebeuren, Teun dan uiteraard.

 65. @Hub, dat is een beetje makkelijk roepen dat weten we niet, dat gaan we nu de komende periode zien hoe het zonder Teun zal zijn.
  Tuurlijk zwijgen ze want als ze met modder gooien is die deur niet op een kier maar potdicht, dat beseffen beide heren maar al te goed.
  Jij ziet gebeuren dat teun nog terugkomt maak daar maar van jij hoopt, is natuurlijk totaal niet realistisch.

 66. radiostilte

  Lijkt me nu wel op zijn plaats.Deze man heeft het voor elkaar gekregen om op deze site ruim 400 reacties los te krijgen.Jan Mulder een reactie, Brinkman etc allen hebben een mening. Wat een klassekerels zijn Teun en Taeke dat zij zich zo opstellen.
  Hoop dat de KNHB ze wel een afscheid geeft wat deze twee verdienen.

 67. En dan liefst niet op een regenachtige dinsdagmiddag in Delfzijl of Terneuzen.
  Wat is er mis met Delfzijl of Terneuzen?
  Niets, maar een vol stadion in Amstelveen of Rotterdam biedt toch net wat meer.

 68. “Vals,” waren de laatste woorden van Jan Mulder. Daarmee verwees hij naar de opmerking van de bondscoach dat die mede de gevoelens in de groep had vertolkt. Mulder had gewoon gelijk. Vals; omdat je een wig drijft tussen spelers, omdat als dat al zo is, je dat niet naar buiten brengt om je eigen fouten mee te maskeren.
  Inmiddels is dit het meest besproken topic ooit volgens mij. En de discussie beperkt zich niet tot de hockeywereld. Helaas. Dan is er dus echt wat aan de hand, want ik kan me niet herinneren dat ‘men’ zich zo uitlaat over iets in een andere sport. Velen voelen daar nu toch redenen voor.
  Er is dus meer aan de hand, dan ‘gewoon’ afscheid nemen.
  Of De Nooijer terugkeert, welke medaille ‘we’ halen; tijd zal het leren. Maar dit is gewoon een hele trieste en onnodige affaire. Wie kan dat noch ontkennen?! Zelfs als je het eens bent met de keuze om verder te gaan op dit moment zonder T&T, dan nog staat als een paal boven water dat je spelers met zo’n staat van dienst niet met deze persconferenties en interviews moet behandelen.
  Chic hoe ze (niet) reageren. Waarom ze dat doen? Interesseert me niet.
  Hoop ook dat ze een waardig afscheid krijgen. Want ook dat vergeet ‘men’ wel eens goed te regelen.

 69. @Phe, Jan Mulder is niet serieus te nemen, dat doen ze in de voetballerij ook niet.
  Volgens mij ontkent niemand op dit forum dat het een trieste en pijnlijke affaire is, wat wel een beetje vermoeiend is is dat mensen tegen beter weten in natuurlijk blijven hopen dat hij er straks weer bij is, dat gaat natuurlijk nooit gebeuren.
  Beide spelers verdienen zeker een mooi afscheid dat gezegd hebben kunnen we lekker vooruit kijken

 70. @Niels, wat mij juist verbaast is hoevelen op dit forum bleven verdedigen hoe de bondscoach te werk was gegaan. Voor mij is dat een groter issue dan dat hij scherpe keuzes maakt. Ik snap die keuze niet – maar dat is wat anders. Maar als je het doet … doe het dan fatsoenlijk.
  Zelf blijf ik toch ook hopen dat TdN alsnog een kans krijgt. Gewoon omdat ik denk dat Nl beter is met hem, dan zonder hem. Bij de dames idem, ook daar hoop ik op veranderingen, en vind ik het onbegrijpelijk dat bepaalde speelsters zijn gepasseerd.
  Beste stuurlui aan wal? Tsja, dat geldt voor ons allemaal op dit forum. Maar daar is een forum voor, om dat kenbaar te maken. Niet om andersdenkenden de mond te snoeren met verbaal geweld.

 71. @Phe
  Juiste analyse, en bovendien had van Ass al eens eerder gezegd dat Teun wel eens zijn mannetje laat lopen, en dat niet meer kan verkopen aan zijn spelers.
  Hierin ligt een bewust en oneigenlijk verwijt om Teun aan te pakken en bevat bovendien een verkapte suggestie dat enkele andere spelers dat niet meer accepteren.
  Maar Iedere hockey liefhebber die geregeld naar HKH wedstrijden kijkt weet dat zoiets geregeld gebeurt en alle internationals overkomt. Vraag is wie leidt de revolte ?
  Teun is en was voor iedere speler moeilijk te bewaken omdat zijn inzicht en handelingssnelheid van bijzondere klasse, en daardoor veelal de motor van een bedreigend aanvalsspel voor de tegenstander is
  Doe maar eens een rondje Hklasse, bij spelers die Teun moeten bewaken dan wordt het wel duidelijk !.
  Meest denigrerend is de volgende opmerking :
  ‘Nou, de vraag is of hij die meerwaarde ooit heeft gehad. In mijn ogen niet. Ik zie ook dat Teun dingen kan met een hockeybal die de rest van Nederland niet kan. Maar dan komt weer die afweging. Wat krijg ik van Teun en wat moeten we ervoor laten?’
  En met name in de laatste zin schuilt veel frustratie die een inventieve coach zou oplossen, om eerst de slaapmaatjes T&T uit elkaar te halen en aan te geven wat hij van ze verwacht.
  Het is nu mosterd na de maaltijd.
  Maar ook de KNHB is mede bepalend voor het beleid. In aanvang voegt ze jonge talenten toe aan de Oranje selectie, die in een kruiwagen naar het einde van hun hockey carrière worden gereden.

 72. Dina, de KNHB is niet mede bepalend maar voor 90% oorzaak. Beide bondscoaches moeten iedere stap die ze doen verdedigen en uitleggen.
  De KNHB is een bolwerk waarin vele n zich verslikken. De grote happen, die nauwelijks door de strot te krijgen zijn blijven zitten.

 73. Nav opmerking van Radiostilte wordt op de Zuidas gesuggereerd dat de bondsbonus van Paulus de Boskabouter mogelijk is gekoppeld aan het aantal reacties in de media.

Leave a Reply