Persbericht H.C. Tilburg: Bestuur besluit om in de overgangsklasse te spelen

Bestuur H.C. Tilburg besluit om haar moverende redenen alsnog voor het seizoen 2012-2013 in de KNHB Overgangsklasse te spelen .
Tilburg – Na uitvoerig overleg tussen de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en H.C. Tilburg is met wederzijds goedvinden besloten dat HC Tilburg Heren 1 blijft spelen in de Overgangsklasse in het seizoen 2012-2013. Bestuur H.C. Tilburg heeft uiteindelijk laten prevaleren de sportieve belangen van haar Heren 1 spelers en er is tevens rekening gehouden met de overige stakeholders van H.C. Tilburg namelijk al haar leden en de vele sponsoren. HC Tilburg is van mening dat de grote onduidelijkheid over de gevolgen van een eventueel geslaagd hoger beroep van de KNHB, het niet verantwoord maakt te opteren voor een plaats in de Hoofdklasse.
Op woensdag 29 augustus jl. oordeelde de Rechtbank te Utrecht dat het artikel B.8.5.j van het Bondsreglement van de KNHB niet rechtsgeldig is. In haar uitspraak concludeert de Rechtbank dat de KNHB het besluit van vorig seizoen om drie punten in mindering te brengen bij Heren 1 van H.C. ‘s-Hertogenbosch dient terug te draaien. Hierdoor komt H.C. ‘s-Hertogenbosch op plaats negen en S.C.H.C. op plaats tien in de eindstand van de Rabo Hoofdklasse seizoen 2011-2012.
Als gevolg van de uitspraak van de Rechtbank te Utrecht was het bestuur van H.C. Tilburg van mening resp. heeft zij de KNHB voorgehouden in hoeverre H.C. Tilburg Heren 1 alsnog rechtstreeks toegang dient te krijgen tot de Hoofdklasse voor het seizoen 2012-2013, danwel alsnog de play-off wedstrijden dient te spelen tegen S.C.H.C. in de samenstelling van de teams zoals die in het vorige seizoen gold. De KNHB heeft aan H.C. Tilburg kenbaar gemaakt niet aan de verzoeken van het bestuur van H.C. Tilburg te zullen voldoen.
Als gevolg van de uitspraak van de Rechtbank Utrecht, welke uitspraak direct moet worden uitgevoerd, moeten de play-off wedstrijden tussen H.C. Tilburg en H.C. ’s-Hertogenbosch geacht worden niet te zijn gespeeld. Dientengevolge vervallen ook de opgelopen kaarten in de bewuste play-off wedstrijden.
Omdat zowel KNHB als H.C. Tilburg meer bedenktijd nodig hadden voor de ontstane situatie is de wedstrijd tussen H.C. Tilburg – H.V. Victoria van zondag 2 september jl., door de KNHB uitgesteld. De wedstrijd is verplaatst naar woensdag 31 oktober as. om 20.30 uur te Tilburg.

Comments (8)

 1. Dan is die 7-0 dus ook nooit gespeeld. Maar goed ook, was een ‘kleine’ blamage ;).
  Mooi dat de 3 gele kaarten niet meer bestaan!

 2. Hee, het persbericht van de KNHB verdwenen? Net stond het er nog…

 3. Oh, en nu kan Tilburg weer mooi weer spelen, wat een flauwe kul. Eerst alles en iedereen op de kast jagen en nu de keutel intrekken. Tilburg zat in het verleden toch ook in de Hoofdklasse en was betrokken bij het maken van deze afspraken in de HHCV? Nu gaat Tilburg waarschijnlijk het hele seizoen klagen dat ze zo goed en zo zielig zijn.

 4. Zo, en weer over naar de orde van de dag.
  Dat gedoe altijd met die Brabantse clubs…. laat ze gewoon hockeyen ipv op andere wijze in de media komen. Het is tenslotte maar een spelletje.

 5. Dat zal me een fijn gesprek zijn geweest tussen de Bunnikse Maffia en bestuur van Tilburg…Als, dan…helemaal geen competitie voor Tilburg H1…Mooie bedoeling….
  Overigens, dat knorrige gelazer in het Zuiden langs de A2, mee eens, moet ook eens afgelopen zijn..er is kennelijka altijd iets te verrekenen vanuit Zuidelijk oogpunt…enfin…siezoen kan van start.

 6. Interessant hoe Tilburg geloofwaardig probeert te blijven. Als de KNHB weigert een van Tilburg’s voorstellen (extra plek in de HK, of alsnog play off tegen SCHC) te accepteren, wat voor eigen keuze is het dan nog van Tilburg om in de overgangsklasse te blijven spelen?
  In eerdere communicatie vanuit Tilburg meen ik me te herinneren dat de genoemde voorstellen door de KNHB zouden zijn gedaan.

 7. Wat een trieste lui hier allemaal. Hockey blijft een kneuterige sport voor over het paard getilde zeikerige kakkers.

 8. ik ben met jankers eens. wat hebben jullie eigenlijk over? puisterige VVD stemmers die heel goed hebben maar blijven klagen dat niet iedereen op jullie lijkt.

Reageer