Pinoké pakt eerste punten

Zondag speelde Pinoké de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Schaerweijde kwam op bezoek die vorige week wonnen van Tilburg mede dankzij de strafcorner van Taekema. Naast Taekema hebben ze in Zeist ook nog Melchior Looijen als specialist. Bij Pinoké lopen ook niet de minste cornerspecialisten rond. De Zuid-Afrkaan Justin Reid-Ross en Olmer Meijer wisten echter nog niet te scoren dit seizoen.

In Amsterdam kwam Schaerweijde al snel op voorsprong door een rake strafbal van Taeke Taekema. Vlak voor rust kon de ploeg uit Zeist de voorsprong uitbreiden door drie corners. Maar met Taekema en Looijen op de kop van de cirkel lukte het niet. Pinoké counterde uit een van de corners en dankzij een flitsend backhand schot van Joost van de Vijfeijken gingen de teams met 1-1 de rust in.

In de tweede helft was Pinoké de bovenliggende partij. Dankzij opnieuw Van de Vijfeijken kwamen de Steekneuzen op voorsprong. Justin Reid-Ross scoorde de 3-1 en zijn eerste doelpunt van het seizoen. In het AD kwam aanvoerder Frits Sträter aan het woord: “Achteraf is het misschien een goede weergave van de wedstrijd. Maar toch baal ik ervan dat we het niet wat slimmer gedaan hebben. Wij weten nu dat elk punt in de Hoofdklasse nogal kostbaar is.”

Comments (2)

  1. Doodzone 0-2 vlak voor rust was ideaal geweest voor s’weijde. Na rust was het idd Pinoke dat de overhand had. Pinoke heeft terecht gewonnen.

  2. Heb de wedstrijd gezien gister en vond Schaerweijde een erg zwakke indruk maken. Jammer dat Taekema zich niet wat meer op zijn spel richt. Met een beetje geluk komt er dan meer uit dan nu.

Reageer