Pinoké raakt top vier uit het zicht


Pinoké krijgt steeds troebeler zicht op de play-offplekken in de hoofdklasse. Afgelopen zondag verloren de Amsterdamse hockeyers met 3-2 van Laren.
De steekneuzen begonnen dit seizoen sterk. Het team van Giles Bonnet versloeg in de eerste wedstrijd buurman en landskampioen Amsterdam en met de monsterscore van 6-1 liep het over het Bilthovense SCHC heen.
Daarna kwam de dip. Een flink aantal belangrijke spelers raakte geblesseerd en aanvoerder Jesse Mahieu kampt met een zware blessure en staat in ieder geval tot de winterstop langs de kant. Het dieptepunt voor Pinoké was de wedstrijd tegen de grootmacht Kampong, die zij met 6-2 verloren.
Met nog één duel voor de winterstop staat Pinoké met dertien punten op de zesde plaatst in de competitie. Laren heeft echter hetzelfde aantal punten, maar staat een plek lager door een negatiever doelsaldo.
“Play-offs hoeven we nu even niet aan te denken voor de winterstop. We moeten nu wedstrijd per wedstrijd bekijken. In de tweede seizoenshelft kijken we weer verder,” aldus Wouter Rens.
Een aantal vaste krachten in het team kampen met blessures waardoor coach Giles Bonnet zich moet beroepen op een aantal jonge spelers. Dat het blessureleed bij Pinoké de reden is voor de dip durft Rens niet te zeggen. “Ik heb er nooit echt over nagedacht dat dat een reden zou kunnen zijn. We hebben nog genoeg spelers die het verschil kunnen maken. Ons spel is goed, maar het geluk is niet altijd aan onze zijde.”
Maar hoe komt het dat het Pinoké niet lukt om aan te sluiten bij de top. Rens zegt: “we hebben een groep van ongeveer acht talenten onder 22, 23 jaar. Ze zijn heel goed en doen zeker niet onder voor de rest. Bij ons ontbreekt het nog aan ervaring. In de wedstrijden tegen Rotterdam en Oranje Zwart  gaan we nog onderuit.”
Vier jaar geleden is Pinoké een proces ingegaan om geen degradatiehockey meer te spelen. Vorig jaar waren de Amsterdammers dicht bij de Play-offs en nu moeten zij voor de winterstop al afhaken. Rens zat er aan het begin van dat proces bij en verklaart: “Vorig jaar zaten we er dichtbij, maar nu moeten we een stapje terugdoen. We moeten nog veel leren. Als team proberen we een omgeving te creëren waarin jonge talenten zich optimaal kunnen ontwikkelen om zo als geheel beter te worden. In de toekomst zal dat zijn vruchten afwerpen.  Wanneer dat moment is kan ik niet precies zeggen, maar ik hoop zo snel mogelijk met Pinoké de Play-offs te halen.”
Foto: Maurice de Wert

Comments (3)

  1. Grappige foto,
    volgens mij is Daan van der Wilk al 2 seizoenen weg bij Pinoke

  2. Klopt, we hebben een wat recentere foto gevonden:)

  3. Amsterdam moet zondag tegen OZ uit, een lastige wedstrijd. Pinoke moet van HGC winnen. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop is tegen Amsterdam thuis. Met een beetje geluk sta je na die wedstrijd op de vijfde plek. Moet allemaal nog wel gebeuren natuurlijk, maar er zijn kansen voor Pinoke. Zeker als ze weer over een fitte selectie beschikken.

Reageer