Positieve dopingtest Maleisische keeper Kumar

Na afloop van het groepsduel met Oman tijdens de Azië Cup is bij een dopingtest in de urine van de Maleisische keeper S. Kumar het verboden middel sibutramine aangetroffen.

De Maleisische hockeybond maakte de positieve dopingtest van de international tijdens een persconferentie bekend. Bondspresident Datuk Subahan Kamal vertelde tijdens de bijeenkomst dat de FIH de Maleisische bond via een brief op de hoogte had gesteld van het vergrijp.

Altijd negatief

“Wij voelen mee met Kumar. Hij heeft ons land de afgelopen 18 jaar 295 keer vertegenwoordigd. Hij heeft tijdens toernooien meer dan tien dopingcontroles ondergaan en de resultaten waren altijd negatief”, zegt Subahan Kamal in de The Star of Malaysia.

Sibutramine is een eetlustremmer en staat op de verboden lijst van de World Anti Doping Agency (WADA). Het wordt voorgeschreven als een hulpmiddel bij de behandeling van obesitas in combinatie met een dieet en lichaamsbeweging.

Twee jaar schorsing

Kumar, die afgelopen juni tijdens de Hockey World League Semi-Final in Londen werd uitgeroepen tot beste keeper, hangt een schorsing van twee jaar boven het hoofd. Volgende maand zal er een hoorzitting plaatsvinden.

“Ik ben verbaasd omdat ik nooit supplementen heb gebruikt die niet zijn geleverd door het National Sports Institute. Ik heb nooit vals gespeeld”, zegt Kumar in gesprek met The Star of Malaysia.

Reageer