Programma Hoofdklasse Indoor heren zaterdag 15 januari

Omdat half december de winterse weersomstandigheden roet in het eten gooiden tijdens het eerste zaalhockeyweekend, reizen de indoor sterren zaterdagmiddag naar sporthal Valkenhuizen in Arnhem af voor een inhaalronde. Het publiek hoeft zich niet over het land te verspreiden, want alle teams komen zaterdag in dezelfde sporthal in actie. Klik hier voor de routebeschrijving naar sporthal Valkenhuizen.


Poule A
In poule A speelt koploper Amsterdam tegen de nummer 2, Nijmegen. Hoewel het verschil tussen beide ploegen al vier punten is, kan de regerend landskampioen het gat nog groter maken. De nummers 1 en 2 uit de poule kwamen elkaar dit seizoen nog niet eerder tegen. De middenmotors, Rood Wit en Oranje Zwart  staan vlak achter Nijmegen en doen nog steeds mee in de race om de play-offs. Onderin moeten Gooische en Were Di onderling gaan uitmaken wie solliciteert naar rechtstreekse degradatie en de nacompetitie. Beide ploegen staan met 0 en 1 punt stijf onderaan.

Poule B
Hurley en HDM komen elkaar na de wedstrijd van vorige week zondag (9-2 winst voor HDM) weer tegen. Ondanks de overwinning van het Haagse HDM, staat de ploeg uit Amsterdam net als HDM op 9 punten en voeren zij dus samen de ranglijst aan. Maar veilig zijn de gedeelde koplopers nog niet, want de hete adem van Kampong en Rotterdam is duidelijk in hun nek te voelen. Beide teams maken nog steeds kans op een plek in de play-offs. Onderaan bungelen Voordaan en Amersfoort. Beide ploegen spelen zaterdagmiddag tegen elkaar. In die wedstrijd kan Amersfoort een gat slaan ten opzichte van concurrent Voordaan.

Voor het programma en de standen, kijk op de pagina van poule A en poule B.

Reageer