R.H.V. Leonidas heeft haar banden met de keepersschool voor komende jaren versterkt


R.H.V. Leonidas heeft haar banden met de eerste Rotterdamse Hockey Keepers School (RHKS) van Pirmin Blaak voor de komende twee jaar versterkt.
Met ingang van het seizoen 2012-2013 komen er twee watervelden beschikbaar voor de speciale keepers-trainingen, waaraan nu al ruim 60 jeugd-hockey-keepers uit de regio Rotterdam deelnemen.
Met de tweede veld erbij kunnen er komend seizoen nog 50 keepers extra uit de wijde omgeving van Rotterdam deelnemen. (Aanmelden via:www.rhks.nl ) Veel belangstelling   is er vanuit de wijde omgeving:Zoetermeer/DenHaag/Dordrecht/Gouda.
Pirmin Blaak, Eerste Keeper van HCR en reserve-keeper van het “Oranje”Nationale Hockey-team, en oud-keeper Heren 1 van R.H.V.Leonidas, Jan Lelieveldt, zijn blij met deze belangstelling.
Lelieveldt: “Leonidas heeft dit seizoen al haar jeugdkeepers de kans geboden om deel te nemen aan de RHKS! Ik zie echt verrassend goede resultaten bij onze jeugd-keepers. Wij werken met een team van top-keepers, die zelf nog steeds in de top-hockeysport spelen!”
De samenwerking tussen Leonidas en de Rotterdamse Hockey Keeper School past bij het innovatieve karakter van Leonidas en bewijst dat Leonidas niet alleen innovatief is bij het inrichten en benutten van de nieuwe accommodatie, maar ook op hockey-gebied vernieuwend durft te zijn.
Pirmin Blaak hierover: “Leonidas is één van de weinige clubs die ik ken die keeperstraining niet als sluitpost op de begroting ziet, maar een volwaardige plek geeft in hun hockeytechnisch beleid. Het was voor ons niet meer dan logisch dat we bij die club zouden beginnen met onze Keepersschool. Door hun volledige medewerking aan ons concept maken ze deze keeperstrainingen bovendien toegankelijk voor iedere keeper uit de regio die hier interesse in heeft.”
“Ik denk”, vervolgt Blaak,  “dat je dit soort formules meer gaat zien en dat er bijv. ook “Spitsen-scholen” komen of”corner-scholen”. Leonidas staat wel open voor dit soort ideeen.”

Reageer