Reckers lanceert nieuw lingerieconcept

Maandag 11 april opent nieuw lingerie concept oBooi! haar virtuele deuren. Initiatiefnemers Rob Reckers (29, foto links) en Eric Barratt-Jones (29, foto rechts) kijken er naar uit om na maanden van research en hard werken hun concept eindelijk te kunnen tonen aan de buitenwereld.

“Wat eigenlijk begon als een grap is uitgegroeid tot een ware onderneming”, verklaart Barratt-Jones glimlachend. Een foto van de twee heren, semi-naakt poserend achter hun oBooi! logo was er al voordat de eerste concrete ideeën überhaupt op tafel lagen. De twee jeugdvrienden (respectievelijk professioneel hockeyer met een diploma sport-economie en een afgestudeerd innovatie manager aan de Zuidas) liepen al langer met het idee om samen te ondernemen. Totdat Barratt-Jones een onderzoek las waaruit blijkt dat 80% van de vrouwen in Nederland niet de juiste cupmaat draagt. “Terwijl de juiste lingerie naast draagcomfort ook een beter houding geeft”, zo leerden de heren. Reden genoeg dus om hun ondernemingsgeest op lingerie te storten. Lingerie concept oBooi! is geboren.

oBooi! is in de basis een online lingerie store, maar wordt ondersteund door een “fitting store”. Het eerste filiaal opende half februari haar deuren op de Kleine Berg in Eindhoven. De store is volledig ingericht naar de wensen van de vrouw. “De paservaring in de meeste lingeriezaken bleek geen pretje, met hun overbelichte en te kleine pashokjes” legt mede initiatiefnemer Reckers uit. “Bij oBooi! hebben we de inrichting laten bepalen door de vrouwen zelf. Middels verschillende testpanels zijn we tot de juiste creatie gekomen; cocoonen van 1.50 doorsnede als fitting room met uitgebalanceerde verlichting. Het passen van nieuwe lingerie moet een comfortabele handeling zijn”, menen de heren. Reckers en Barratt-Jones, beide afkomstig uit Eindhoven, staan niet zelf in de store. “Wij luisteren naar onze doelgroep, een vrouw wil voor haar lingerie niet door een man geholpen worden. In de oBooi! fitting store word je vakkundig opgemeten door gediplomeerde fitting specialisten”, aldus Reckers. De winkel beschikt tevens over een coupeuse om de perfect passende BH aan te meten.

Wanneer je na je eerste bezoek de perfecte ‘fit’ hebt gevonden, kun je voor je nieuwe lingerie terecht in de online store. Hier vind je een dynamische collectie van grote merken als Pleasure state, Cosabella, Femilet, Valery, Pain de Sucre en Mammae. Aan de hand van je persoonlijk profiel bestel je op www.oBooi.nl vervolgens je lingerie en badkleding in de perfecte maat.

Hoe ziet de toekomst er uit? “Onze droom is de ondersteunende fitting store uit te breiden met meer filialen in de rest van het land. Maar eerst verheugen we ons op de lancering online en een hopelijk succesvolle fitting store in Eindhoven. We willen van het kopen van lingerie een totale beleving maken op het gebied van fitting, fun en fantastische nieuwe producten”.

Reageer