Regerend wereldkampioen te sterk voor Oranjemannen

Foto © FIH / Frank Uijlenbroek

Regerend wereldkampioen Duitsland heeft zijn titel eer aangedaan door de Oranjemannen, en tevens concurrent, met 8-5 te verslaan. Beide ploegen stonden, samen met gastland Polen, na twee dagen ongeslagen bovenaan waardoor dit een doorslaggevende wedstrijd zou kunnen worden met het oog op plaatsing voor de halve finales.

Het team van bondscoach Rösch kwam in de eerste minuut al op achterstand door een treffer van Witthaus, maar Maurits Hertzberger maakte snel gelijk. De speler van Rotterdam tekende niet veel later voor zijn vierde doelpunt van het toernooi wat Nederland een 2-1 voorsprong opleverde. Aanvoerder Robert Tigges breidde de voorsprong uit naar 3-1, maar een minuut later kwamen de Duitsers alweer met een antwoord via Fürste, 3-2. Mirco Pruyser benutte nog een corner, maar de Duitsers Wess en Stralkowski brachten de score vlak voor rust weer in evenwicht, 4-4.

Na rust kwamen onze Oosterburen goed uit de startblokken wat resulteerde in een voorsprong door doelpunten van Witthaus en Hauke. Oranje leek geen antwoord meer te hebben op de regerend wereldkampioen en het publiek zag de Duitsers uitlopen naar een 8-4 voorsprong door wederom twee doelpunten van Witthaus. Tigges benutte nog wel een strafbal, maar het mocht niet meer baten.

Duitsland heeft met deze overwinning de leiding gepakt in poule A. Concurrent Polen komt vanmiddag in actie. Oranje speelt om 17.30 uur zijn vierde en één na laatste wedstrijd tegen Australië.

Comments (2)

  1. Maar nu wel een 3-0 voorsprong bij rust tegen Australie!

  2. En nog winnen ook! Boven verwachting. Knap gedaan mannen! Chapeau!

Reageer