Rob Reckers benaderd door Rösch

Rob Reckers pakt deze winter voor het eerst sinds jaren weer zijn zaalstick uit de kast. De middenvelder van Den Bosch is een zaalliefhebber. En dat wist ook bondscoach Robin Rösch.

Om te zeggen dat Reckers zich de komende maanden weer op het zaalhockey stort, gaat wat ver. De eerste twee wedstrijden van Den Bosch liet hij bijvoorbeeld aan zich voorbij gaan. “Maar het is inderdaad zo dat ik sinds een behoorlijke tijd weer wat meer tijd en ruimte heb in de winter. En dan vind ik het soms wel leuk om de zaal in te gaan. Ik train mee en als het uitkomt pak ik ook een wedstrijdje mee. Dat kwam er de voorgaande jaren niet van, aldus Reckers tegen Hockey.nl.”

Waarom Reckers deze winter ruimer in zijn tijd zit is bekend. Begin deze maand kreeg de Brabander van bondscoach Paul van Ass te horen dat hij niet meer in zijn plannen voorkomt. Reckers hoeft zich niet meer aan de regel te houden dat veldinternationals in januari niet meedoen met hun zaalteams. “En daardoor sta ik sinds a long, long, time ago weer in de zaal. Ik denk dat het vijf, zes jaar geleden is. En ik vind het hartstikke leuk.”

Reckers zijn herintrede tussen de balken werd ook opgemerkt door zaalbondscoach Robin Rösch. “Hij had gehoord dat ik het een leuk spelletje vond en vroeg of ik het leuk vond om eens te komen kijken bij het team. Ik heb het voorstel naast mij neergelegd. Het past niet in mijn planning.”

Bron: Hockey.nl

Reageer