Rob Reckers: “KNHB heeft mij aan het lijntje gehouden”

Eindhovenaar Rob Reckers maakte in mei 2002 onder Joost Bellaart zijn debuut in het Nederlands elftal en is sindsdien niet meer uit de Oranjeselectie weg te denken. Tot vanochtend, toen de KNHB opeens met een persbericht naar buiten kwam waarin bondscoach Paul van Ass zijn nieuwe selectie bekendmaakte. Reckers zat er niet bij. Ook routiniers Ronald Brouwer en Geert-Jan Derikx stonden niet op de lijst. Al snel werd duidelijk dat Van Ass een nieuwe weg is ingeslagen en dat de lichtvoetige spits van Den Bosch, die acht jaar voor Oranje speelde, dezelfde weg naar Londen niet mag bewandelen…

Kwam het nieuws dat je niet geselecteerd bent voor jou uit de lucht vallen?
Niet helemaal. Afgelopen zomer zat ik ook al niet bij de selectie voor de Champions Trophy in Mönchengladbach (Nederland werd 3e, red.). Er werd mij alleen toen verteld dat ik fit moest blijven voor de periode die daarop zou volgen. Vervolgens ben ik weer bij de selectie gehaald en heb ik een paar keer getraind en een oefenwedstrijd tegen België gespeeld. Maar afgelopen vrijdag werd tijdens een gesprek met Van Ass duidelijk dat ik niet meer bij de selectie zat.

Hoe verliep het gesprek met Van Ass?
Tijdens het gesprek is mij verteld dat ik niet meer in de plannen van de KNHB pas. Er is een nieuw beleid doorgevoerd waarin jonge spelers met een hoge handelingssnelheid in aanmerking komen voor Oranje. Oudere spelers worden niet meer geselecteerd en 29 jaar is blijkbaar te oud. Ik ben teleurgesteld dat de KNHB mij dit niet een half jaar geleden heeft verteld, want ik had nog hoop dat ik naar Londen zou gaan.

Kan jij je vinden in de nieuwe selectieprocedure?
Nee. Vroeger werden gewoon de beste spelers van Nederland geselecteerd. Nu worden veel jonge jongens geselecteerd die nog niet bij de top van Nederland horen. Ik begrijp waar de KNHB naar toe wilt en dat zij jeugd wilt laten doorstromen, maar dat mag niet ten koste gaan van routiniers die qua niveau nog steeds bij Oranje horen. Ook ik heb mijn plekje moeten verdienen tussen de grote jongens toen ik zelf nog jong was. Ik ben van mening dat de beste spelers van Nederland in Oranje moeten spelen, en daartoe behoor ik nog steeds. Ook op mijn 29e.

Wat is jouw gevoel op dit moment?
Ik heb er een naar gevoel aan overgehouden. De KNHB heeft mij een half jaar lang aan het lijntje gehouden door mij niet meteen te vertellen hoe zij zouden gaan handelen. Dat vind ik jammer. Ook heb ik het gevoel dat ik geen kans heb gekregen. Een paar trainingen en een halve oefenwedstrijd  onder Van Ass mag geen kans genoemd worden. Ik heb 8 jaar alles voor Oranje opzij gezet en altijd 100% inzet getoond. Het stelt mij dan ook teleur dat ik niet respectvol ben behandeld.

Ga je Oranje missen?
Ja, ik ga het allemaal erg missen. Ik had graag naar Londen gewild en dat wil ik nog steeds, maar het is nu eenmaal zoals het is. Ik stel mijzelf in ieder geval nog wel beschikbaar, maar ik vrees dat Londen 2012 voor mij niet meer haalbaar is.

Geschreven door: Lisette Schmidt

Comments (3)

  1. En dat is jammer aangezien de jeugd nog heel wat te leren heeft en leren kan van de routiniers. Een en ander werd al duidelijk in de oefenwedstrijd tussen Nl en Belgie onlangs. Maar goed de winnende coach heeft altijd gelijk en als hij niet wint doe je gewoon een jolletje……

  2. … maar… neem dan meteen de verantwoordelijken binnen de bond mee. Dan zijn we het helemaal zat namelijk.

  3. ach, kijk nu naar Ajax, het is exact zoals El Salvador het reeds had aangegeven, de coach moet het veld ruimen en de verantwoordelijke bestuurders blijven zitten, status quo in optima forma….

Reageer