Rob Short bergt hockeystick op


Rob Short heeft zondag afscheid genomen als actief speler. De Canadees (39) beraadt zich nog over zijn toekomst. Hij heeft meerdere mogelijkheden om als coach aan de slag te gaan, in zijn vaderland, maar ook in Nederland.
Short speelde meer dan 300 interlands voor Canada en won tweemaal goud op de Pan-Amerikaanse spelen. Ook nam hij deel aan de Olympische Spelen van 2000 en 2008. Vorig seizoen won hij met HGC de EHL. Rob Short speelde in Nederland voor Rotterdam, Laren en HGC.

Comments (13)

 1. Lachende Kabouter

  Oprecht jammer!!

 2. Dit gaat wel erg snel. Was een jaar geleden nog de beste speler van Europa!!!!!!

 3. Sjiek gespeeld door HGC, er komt nu eenmaal aan alles een einde. That’s life.
  Wordt het Laren, ook een “grote liefde” (€€€) of toch Canada.
  Het was een mooie spelers carriere !

 4. robbie wat bedoel je met sjiek gespeeld door HGC?

 5. maak er s.v.p. ‘beraadt’ van

 6. Van Oostduin

  Mooi en chique einde van carriere als speler bij HGC, waar de bomen bovendien ook (niet meer) tot de hemel groeien. Schept bovendien weer ruimte voor ander talent. Bos, bomen, kappen etc. U weet wel. Short gaat bij HGC de geschiedenisboeken in.

 7. Was een goeie speler

 8. Respect voor een gedreven sportman pur sang!

 9. jw, omdat het voorstelbaar kan zijn dat hgc aan de toekomst werkt en Short daar misschien minder in past. Dan vind ik het uitermate chique hoe HGC daarmee omgaat en Short alle eer gunt.

 10. Derk van Bodegom

  Thanks Rob, well done !!!!

 11. Grappig hoe percepties kunnen verschillen. Die clubliefde van Rob voor HGC heb ik nooit kunnen waarnemen. Zodra er ergens met de geldbuidel werd gerammeld was meneer iedere keer weg. En toen HGC hem in Augustus(!)ter wille was en hem van zijn contractuele verplichtingen onthief vanwege een lachwekeend argument van Rob, probeerde Rob en passant nog 4 spelers mee te nemen naar Laren, dit een paar weken voor de start van de competitie. Ware clubliefde! Als er iemand hier trouw en toewijding heeft getoond is het HGC richting meneer Short.

 12. Beste speler van Europa? Als de EHL geloofwaardigheid en standing wil verwerven en houden, zullen ze echt iets aan het systeem moeten doen waarop de beste speler wordt gekozen. De uitkomst vorig jaar was volstrekt ridicuul en het tournooi onwaardig.

 13. Dus? Ik berg na elke training mijn hockeystick op! Wat is hier nou zo bijzonder aan?

Reageer