Rohof: ‘Belachelijk dat we verliezen van de nummer tien’

Duur puntverlies voor de heren van Amsterdam afgelopen weekend. Waar de thuisploeg bij rust nog met 2-1 leidde, ging Pinoké er na zeventig minuten toch met de overwinning vandoor. Door deze nederlaag blijven de Amsterdammers op de vijfde plek steken, twee punten verwijderd van het competitietoetje. Met nog maar één dubbelweekend te gaan heeft de ploeg van Teun Rohof het niet meer in eigen hand. De verdediger baalt dan ook flink van de verloren wedstrijd van gister.

Amsterdam RV (7)
De Amsterdammers zitten verslagen in de dug-out na de verloren wedstrijd tegen Pinoké. Credit: Rob Visser

Rohof vertelt dat er aan het begin van de tweede helft geen vuiltje aan de lucht leek. “Wij kregen drie grote kansen op de 3-1 maar die maakten we niet. Ik denk dat dat uiteindelijk ook onze kop heeft gekost. Als je de 3-1 maakt kun je daarna doorbouwen. Nu verzaakten we, werd het door een goede corner van hun 2-2, en gingen we oplossingen zoeken die er niet waren. Daardoor sta je achterin 1-op-1 en geef je dus meer ruimte weg. Het was bij ons even zoek en dat was vervelend omdat het daarvoor prima ging.”

In de slotminuten waren het ook slordigheden van Amsterdam waar de Steekneuzen van wisten de profiteren. “Wij maken de fouten en daar counteren zij op,” beaamt Rohof. “Wij zetten de tent ook volledig open. Je gaat toch forceren na de 2-2. Achteraf hadden we het toen beter dicht kunnen gooien, maar ja, dat hebben we niet gedaan.”

Na de wedstrijd kwam het team van coach Taco van den Honert nog even kort bij elkaar maar morgen sluiten ze pas echt de wedstrijd af. “Op dinsdag bespreken we altijd nog even de wedstrijd, dan heeft iedereen nog even tijd gehad om er over na te denken,” legt Rohof uit. “Dat doen we trouwens ook als we gewonnen hebben. Dus ja, morgen zullen we de wedstrijd nog even doornemen daarna gaat de focus weer volledig op het komende weekend.”

Door het gelijkspel van Bloemendaal tegen Oranje Zwart is Amsterdam nog niet uitgeschakeld in de race om play-out tickets. Als de Amsterdammers gister hadden gewonnen hadden ze het echter wel in eigen hand gehad, nu zijn ze afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. “Heel dom dat we dat hebben verspeeld,” aldus Rohof die weet dat zijn ploeg aankomend weekend in ieder geval zes punten moet pakken tegen Laren en Rotterdam. “Het is belachelijk dat we verliezen van de nummer tien. Dat mag aankomende vrijdag dan ook zeker niet tegen de nummer elf gebeuren. We gaan op oorlogssterkte naar Laren om daar drie punten te pakken. Daarna zien we dan wel wat de concurrentie heeft gedaan. We willen onszelf in ieder geval niets kunnen verwijten.”

 

Comments (5)

  1. Amsterdam mist simpelweg op 2 plekken de kwaliteit die andere teams wel hebben.. Een goede corner, zeker iemand met 20 corner goals. En simpelweg een betere keeper!

  2. Steekneus

    Met deze uitslag maakt Pinoke het nog wel even spannend onderin! Op basis van programma verwacht ik niet dat Schaerweijde, Laren en Hurley nog punten gaan pakken. Kampong is denk ik een maatje te groot voor Pinoke, maar al wel geplaatst voor play offs. Veel zal afhangen van Den Bosch, op papier het eenvoudigste programma, maar Tilburg vecht tegen direct degradatie en Pinoke voor direct handhaving. Mijn voorspelling: Laren direct degradatie, Tilburg en Den Bosch play outs.

  3. @boefje justin ried ross naar amsterdam?

  4. @Steekneus, ik hoop echt zooooo dat je gelijk krijgt! Hup Tilburg 🙂

  5. Het was leuk om te zien dat het kwartje eindelijk eens de kant van Pinoke op viel, na toch wel veel ongelukkige wedstrijden. Dat het dan tegen Amsterdam gebeurt is extra lekker.

Reageer