Rotterdam als ‘C-ploeg’ naar Europacup

Terwijl het eerste team van Kampong zich in Barcelona voorbereidt, vocht het gelegenheidszaalteam tegen degradatie in de poule voor B-landen van de Europacup. De heren uit Utrecht wisten slechts één keer gelijk te spelen en verloren de vier andere wedstrijden. Kampong 2 coach Yuri Bouwman en Rotterdam coach Reinoud Wolff geven in het AD hun kijk op de teleurstellende prestaties.

Bouwman, die met het samengestelde team van heren 2 en A1 spelers afreisde naar Minsk, had na de eerste dag nog hoop op een goede afloop. Toen vervolgens drie keer op rij verloren werd, werd ook de hoop van Bouwman in de kiem gesmoord. “De conclussie is dat we een maatje te klein zijn voor deze poule. Waar we technisch superieur waren, werden we fysiek overrompeld. We lijken in Nederland toch opportunistisch te hockeyen met jongens die het duel willen beslissen met een actie”.

Rotterdam coach Wolff, die met zijn team volgend jaar in de C-poule de schade moet opknappen, is minder luchtig over de prestaties van het team van Bouwman. “Dit is ronduit slecht voor het Nederlandse hockey,” bekritiseert Wollf, die momenteel ook met zijn team in Barcelona verblijft. “Het is niet aan mij, maar als je niet met je eerste team gaat, ga er dan in ieder geval heen met een ploeg die kan strijden om lijfsbehoud.” Mogelijk zouden de tegenvallende prestaties van Amsterdam, dat vorig jaar al degradeerde uit de A-poule, en Kampong kunnen oplaaien tot een discussie over hoe dit voorkomen had kunnen worden. Alle ogen zullen overigens eerst gericht zijn op het eerste competitieduel  van de tweede seizoenshelft dat zondag op het programma staat.

Reageer