Rotterdam gastheer Rabobank Hockey World League Semi final 2013

De Internationale Hockey Federatie (FIH) heeft naast de al eerder toegewezen derde ronde van Hockey World League voor vrouwen ook een derde ronde mannen toegewezen aan de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Samen met H.C. Rotterdam en Topsport Rotterdam organiseert de KNHB de Men’s and Women’s Rabobank Hockey World League Semi final Rotterdam 2013 van 13 – 23 juni 2013 op H.C. Rotterdam.
Antoinette Laan, sportwethouder Rotterdam: “We zijn vereerd met deze toewijzing en kijken er erg naar uit om gaststad te mogen zijn van de zestien deelnemende tophockeylanden. Deze samenwerking met de hockeybond bevestigt de nationale – en internationale positionering van Rotterdam als toonaangevende sportstad. Ook zullen wij dit evenement benutten ter stimulering van de sportparticipatie in onze stad.”
KNHB directeur Johan Wakkie: “We zijn ook erg blij met deze toewijzing en de mogelijkheid om dit samen met Topsport Rotterdam en hockeyclub Rotterdam groots aan te pakken. Dit is een uitgelezen moment om dit dubbel toernooi als voorloper te beschouwen voor de Wereld Kampioenschappen die we in 2014 in Den Haag gaan organiseren.”
Hockey World League
De Hockey World League wordt gespeeld over vier ronden, waarvan ronde 1 en ronde 2  worden gespeeld in het jaar dat de Champions Trophy plaats vindt. Bij ronde 3 worden de beste acht landen op de wereldranglijst toegevoegd, waaronder Nederland, aan de acht gekwalificeerde landen na ronde 2. Er spelen vervolgens zestien landen de derde ronde van de Hockey World League, verdeeld over twee toernooien. De andere derde speelronde (heren en dames) van de Hockey World League wordt gespeeld van 26 juni tot en met 7 juli in het Duitse Mannheim.
Welke landen in Rotterdam spelen en welke landen spelen in de derde ronde (halve finale) van de Hockey World League in Mannheim is nog niet bekend gemaakt door de FIH.
Voor meer informatie: www.fih.ch/en/events/worldleague

Reageer