Rotterdam haalt Nieuw Zeelandse versterking

Rotterdam heeft haar herenselectie versterkt met de Nieuw-Zeelandse international Steve Edwards (25). Steve is een aanvallend ingestelde centrale middenvelder. Tijdens het laatste toernooi om de Sultan Azlan Shah Cup in Maleisië werd hij uitgeroepen tot één van de beste spelers.

Middenvelder Steve Edwards is sinds 2007 118 keer uitgekomen voor de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland. Bij Rotterdam ontmoet Steve Edwards zijn collega-international Simon Child. Een andere ‘Kiwi’, Ryan Archibald, heeft juist na drie jaar afscheid genomen van Rotterdam.

Rotterdam heeft met de bondscoach van Nieuw-Zeeland sluitende afspraken gemaakt over de beschikbaarheid van zowel Child als Edwards in het komende pre-Olympische seizoen. Beide spelers zijn volledig beschikbaar voor Rotterdam.

Steve Edwards speelt komende maand met Nieuw-Zeeland een reeks oefenwedstrijden in Europa. Nieuw-Zeeland is op 18 en 19 juli tweemaal tegenstander van Oranje in wedstrijden die worden gespeeld in het Wagener stadion in Amstelveen.

Bron: Persbericht Rotterdam

Comments (1)

 1. the special one

  hmmm… een maandje geleden las ik hier:
  – goede doorstroming vanuit de jeugd…
  – een sterk 2e team…
  – Jong Rotterdam…
  – ieder talent is uniek en ontwikkeld zich op z’n eigen manier, bla bla bla…
  – nauwe samenwerking tussen H1, H2, JA1…
  – meer eigen jeugd in en richting H1…

  neejoh, niet doen joh… lekker belangrijk allemaal… gewoon weer buitenlanders halen, dat werkt namelijk zo goed! Weer een knap staaltje korte termijn denken ipv in een pre-olympisch jaar zoveel mogelijk jeugd minuten in de hoofdklasse te laten maken en daar het jaar daarna volledig gebruik van maken…

  Of ziet NL Nieuw Zeeland als concurrent voor het goud in Londen en putten we zo die gasten uit???
  hmmm… Zou een geniaal plan zijn!

Reageer