Rotterdammers mogen naar India League


De spelers van Rotterdam mogen meedoen aan de Hockey India League. Dat liet bestuurslid tophockey Rob Goverts weten.
De lucratieve competitie zou eerst op drie januari beginnen en op drie februari eindigen. De veiling van de spelers en de coaches zou op één december worden gehouden. Een groot gedeelte van de hockeywereld was op die eerste december in Melbourne bij de Champions Trophy, dus kon deze niet doorgaan. De veiling van de spelers staat nu gepland op 16 december. Ook de Indiase competitie zou twee weken worden uitgesteld en eindigen op 17 februari. “Daar waren we het als hoofdklasseclubs echter niet mee eens,” laat Goverts weten aan het AD.
De hoofdklasseteams zouden dan slechts één week voorbereidingstijd hebben op de Nederlandse competitie, die op 24 februari weer begint.
De HHcv ging daarom in onderhandeling met de organisatie van de India League. “Er is nu toegezegd dat de teams in de India League uiterlijk op 10 februari hun laatste wedstrijd spelen,” vertelt Goverts.
Op die datum worden ook de play-outs en de landskampioenschappen van het zaalhockeyseizoen gespeeld. “Dat komt dus mooi uit. Iedereen kan tegelijk beginnen aan de voorbereiding op de competitie. Het is niet de ideale situatie maar ik vind het wel een mooi compromis,” aldus Goverts tegen het AD.
Van Rotterdam heren 1 hebben Jeroen Hertzberger, Mark Knowles, Simon Child, Nick Wilson en Steve Edwards zich opgegeven voor de veiling van de India League. Verder hebben ex-internationals Teun de Nooijer, Taeke Taekema en Floris Evers zich opgegeven. Net als de internationals Wouter Jolie, Jaap Stockmann, Sander Baart, Tim Jenniskens en Marcel Balkestein zullen zij in spanning moeten afwachten totdat ze te weten krijgen of er op hun geboden is. Pas dan is duidelijk wie er daadwerkelijk meedoet aan de Hockey India League.
Goverts laat weten dat hij de spelers niet op de hoogte heeft gesteld van de onderhandelingen. “We hebben hen daar niet mee lastig gevallen. Die hadden met de Champions Trophy al genoeg aan hun hoofd.”

Reageer