Sander Baart gaat spelen voor Real Club de Polo

Sander Baart komt dit seizoen toch nog aan spelen toe. De international heeft onderdak gevonden bij Real Club de Polo uit Spanje.

Baart zou in eerste instantie voor Royal Antwerp spelen, maar omdat de Belgische club hem niet op de spelerslijst had gezet, mocht de middenvelder van de bond dit seizoen niet in actie komen. Een terugkeer naar de Nederlandse velden was ook niet mogelijk, omdat Baart niet op de spelerslijst van een club uit de Hoofdklasse of Overgangsklasse stond.

Keuze

Om te voorkomen dat hij een seizoen niet zou kunnen spelen en daardoor mogelijk zijn plek in Oranje zou verliezen, heeft hij ervoor gekozen in Spanje te gaan spelen.

“Als een ambitieuze speler van het Nederlands nationaal team is een jaar niet spelen voor mij geen optie. Ik ben dan ook zeer blij dat Real Club de Polo de Barcelona mij de kans geeft op hoog niveau mijn sport te blijven beoefenen”, schrijft Baart op zijn Facebookpagina.

Succes

“Ik wens mijn team bij Royal Antwerp Hockey Club heel veel succes om deze tegenslag om te buigen naar een sterke overtuiging om alsnog een succes te maken van dit seizoen, ondanks deze straf buiten proportie die ons werd opgelegd door de KBHB.”

Comments (4)

 1. Wat een duffe gast zeg! Het is geen straf, het zijn de regels. Het voelt misschien als een straf. Die club was zo stom om hem niet aan te melden!

 2. Lex dura sed lex

  Die slachtofferrol is nogal vermoeiend. Het hele idee van een reglement is weten wat je moet doen, dat iedereen weet waar ze aan toe zijn en gelijk behandeld wordt.

  Dat houdt dus in dat je op tijd je spelerslijsten indient. Als je bijvoorbeeld drie maanden hebt om in hoger beroep te gaan moet je op tijd zijn en als je dat niet doet verlies je die mogelijkheid.

  Als je die regels niet strak hanteert heb je 1. feitelijk geen regels en 2. zal men denken, “ach het is niet zo erg als we te laat/onvolledig zijn” de hockeybond haalt toch altijd de hand over het hart. Zo kun je een organisatie gewoon niet besturen.

  Wat niet onverlet laat dat het goed mogelijk is dat de club Antwerpen onrechtmatig tegen Baart gehandeld heeft en dat ze schadeplichtig kunnen zijn.

 3. Tsja.

  Als je Latijn wil spreken, doe het dan goed. De zegswijze is “Dura lex, sed lex”…

  Als je zo’n fan bent van de letter van de wet, ken ze dan ook…

  Als een sport zich steeds weer beroept op haar aandacht voor fair play, pas die dan ook toe…

  Als je er moe van wordt, slaap dan lekker verder…

  Als je niet weet waarover je praat, kan je beter je eerst goed informeren of gewoon zwijgen…

 4. hockeywatcher

  Nou nou.. niet zo snel.
  In het Latijn is de woordvolgorde niet zo belangrijk, lex dura sed lex is dus niet fout…

  En wat fair play betreft, het naleven van de regels en de reglementen van het spel vallen hier ook onder. En in dit geval zijn de regels duidelijk – niet op tijd ingeschreven, niet spelen. Hoe jammer dit ook is voor de betrokken speler. En dat is in alle competities zo, ook in Nederland en Spanje!

Reageer