Sander Baart: ‘Gevolgen voor hockeycarrière nog onduidelijk’

Sander Baart tast voorlopig in het duister hoe het verder moet met zijn hockeycarrière. De international hoorde woensdag van de Belgische bond KBHB dat hij dit seizoen niet speelgerechtigd is voor zijn club Royal Antwerp.

“Ondanks al de steun die ik heb gekregen, is er vandaag (woensdag, red.) voor mij beslist dat ik niet in de Belgische competitie mag spelen. Ik betreur deze beslissing ten zeerste en neem het de Belgische hockeybond kwalijk dat ze hier niet de juiste beslissing hebben durven nemen”, schrijft Baart op zijn Facebookpagina.

Ontbreken op spelerslijst

De middenvelder, die afgelopen seizoen actief was voor Oranje Zwart, had zijn overstap naar België heel anders voorgesteld. Het blijkt dat Royal Antwerp Baart niet op de spelerslijst heeft gezet. De fout kwam aan het licht bij de eerste competitiewedstrijd van de Belgische club, vorige week. Ondanks dat zijn naam ontbrak op de lijst, speelde Baart wel mee met de ploeg.

De KBHB besloot vervolgens dat Baart dit seizoen niet meer mag spelen voor Royal Antwerp. Bovendien zette de KBHB het eerste competitieduel van de ploeg om in een 5-0 nederlaag. Een beroep tegen het besluit van de bond haalde niets uit.

Toekomst ongewis

“Wat dit voor gevolgen zal hebben voor mijn club Antwerp en mijn hockeycarrière is onduidelijk. Ik kan alleen maar hopen dat de schade beperkt blijft”, schrijft een teleurgestelde Baart.

De international zou wel naar Nederland kunnen terugkeren, maar mag dan volgens de reglementen van de KNHB niet in Heren 1 van een club, die in Overgangsklasse of Hoofdklasse actief is, spelen, omdat de spelerslijsten al zijn ingeleverd.

Comments (2)

  1. Als er een studentenclub in de Hoofd- of overgangsklasse speelt mag hij gewoon nog toegevoegd worden op de spelerslijst hoor.

  2. Sander troost je met de gedachte: Gewest Brussel samen met Wallonie, vs Vlaanderen. Never ending story!

Reageer