Sander Baart: ‘Onnodige nederlaag’

Sander Baart had zijn jubileuminterland anders voorgesteld. Zijn 150ste wedstrijd voor de Oranjeheren ging verloren. Op de Champions Trophy in Breda was Argentinië zaterdag in de eerste speelronde met 2-1 te sterk.

“150 is zeker speciaal”, zegt Baart. “Honderd ook, dan kom je in de drie cijfertjes. Dat is misschien net ietsjes mooier, maar bij 150 begint het echt te tellen qua wedstrijden. Het is een grote eer als je zoveel wedstrijden mag spelen voor je land en daar ben ik trots op.”

Nederlaag

Trots op de mijlpaal, maar Baart was minder tevreden over het resultaat. “Ik had zeker op een ander resultaat gehoopt. Ik denk wel dat het een onnodige nederlaag is. We hebben kansen gecreëerd en niet veel weggegeven, maar zo kan het lopen in een wedstrijd.”

Nederland kwam in het eerste kwart op voorsprong. Mirco Pruyser tipte een lange klap van Lars Balk binnen. Na rust pushte Gonzalo Peillat zijn eerste strafcorner prachtig in de bovenhoek, waarna Matias Paredes in de laatste minuut bij de tweede paal de Argentijnen de winst bezorgde.

Corner Peillat

“Zij krijgen een strafcorner en die gaat gelijk de kruising in”, zegt Baart over de gelijkmaker. “Ik denk niet dat er veel aan te doen viel. Ik liep als eerste loper de hoek dicht. Ik kijk achterom en zag het netje trillen. Ik zag in de herhaling dat ie lekker in de kruising zat. Daar kan je weinig tegen doen.”

Viel er weinig tegen de gelijkmaker in te brengen, over de tweede Argentijnse treffer zal nog worden nagepraat. “Ze spijkeren de bal keihard voor richting de tweede paal waar een ongedekte man staat. Dat is slecht verdedigd. Dat mogen we echt niet weggeven.”

Positieve punten

Ondanks de zure nederlaag kon Baart ook enigszins tevreden terugkijken op het spel van Oranje. “We hebben een goede voorbereiding gehad met goede wedstrijden waarin we heel agressief speelden met heel veel druk. Dat probeerden we ook door te trekken naar dit toernooi. En ik moet zeggen: ik denk dat het gelukt is. Alleen valt het resultaat de verkeerde kant op.”

“Een pluspunt is dat we het gevoel, dat wat we besproken hebben wat er in de oefenwedstrijden minder of fout ging, dat dat vandaag (zaterdag, red.) echt goed ging, beter ging. We hebben weinig weggegeven. Dus daar kunnen we echt tevreden mee zijn. Je moet ook de positieve dingen kunnen meepakken.”

Aan de bak

Door de nederlaag zal zondag het duel met België gewonnen moeten worden om de kans om de finale van de Champions Trophy in eigen handen te kunnen houden. “Het is een slechte start, maar we gaan er vol voor om de finale te spelen. We zullen elke wedstrijd aan de bak moeten, maar dat is een mooie uitdaging.”

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Nederland en Argentinië (1-2)

Reageer