Schaerweijde heeft draaiboek promotiefeest al klaar liggen

Foto © Proshots

Coach Christian Cavallet moet zijn Schaerweijde-mannen voor de derde achtereenvolgende keer zien klaar te stomen voor de play-offs. Dit jaar is het Hurley dat de mannen uit Zeist wederom een feestje kan ontnemen.

Maar de Zwitserse coach gaat daar niet vanuit en is zeker van zijn team. “De huidige samenstelling van dit team is het resultaat van de lessen die we in het recente verleden hebben geleerd. Dit team is rondom Luc Nefkens, Mats de Groot, Frits Sträter en Roderik Reinstra gebouwd en komt precies overeen met wat ik wilde,” zegt Cavallet in het AD Utrechts Nieuwsblad. Zo zijn onder meer de verdedigingsproblemen opgelost die we voorgaande jaren hadden. Bovendien heb ik het middenveld versterkt met Sung Min Lee”.

De mannen uit Zeist hebben met dit team een prima seizoen gedraaid, want uit de 22 gespeelde wedstrijden verloren ze daarvan slechts twee. Hurley daarentegen verloor er drie en speelde één keer gelijk. Cavallet concludeert: “We zijn klaar om te promoveren.”

En de oud-international van Zwitserland weet al precies hoe: “We moeten de Amsterdammers pijn doen, daar waar we de mogelijkheden hebben. Die specifieke pijnpunten zijn me, dankzij het beeldmateriaal dat we tot onze beschikking hebben, wel duidelijk.”

Schaerweijde is na vijf jaar in de play-offs al een tijdje voorbereid op een feestje. “Als het lukt, hoef ik me gelukkig niet druk te maken over de organisatie van het promotiefeestje waar we misschien stiekem zo lang naar uitgekeken hebben. Het draaiboek heeft nu lang genoeg in de kast gelegen.”

Zaterdag speelt Schaerweijde op Hurley, zondag verhuist het circus naar Zeist. Mochten beide ploegen één keer winnen, dan valt de beslissing op woensdagavond 18 mei. De winnaar promoveert rechtstreeks naar de Hoofdklasse. De verliezer krijgt nog een kans op promotie tegen de nummer 11 uit de Hoofdklasse, HDM.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Reageer