SCHC trekt vier Nieuw-Zeelanders én talenten aan


(Hugo Ingles)
SCHC heeft zich voor komende twee seizoenen verzekerd van de diensten van Hugo Inglis (21 jaar, 81 caps, aanvaller), Stephen Jenness (22 jaar, 53 caps, aanvaller), Arun Panchia (23 jaar, 83 caps, middenvelder) en Blair Tarrent (22 jaar, 53 caps, verdediger). Inglis en Jenness zitten bij de zestien uitverkozenen voor Londen terwijl Panchia als reserve meegaat. Tarrent is op het laatste moment buiten de selectie gevallen maar wordt na de Spelen een mooie toekomst toegedicht bij de Black Sticks.
Coach Pim Wijzenbeek is erg blij met de aanwinsten: “We willen bij SCHC een omgeving creëren waarin spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen en op deze manier met een jong elftal bouwen aan een mooie toekomst. Bij het selecteren van binnen- en buitenlandse aanwinsten hebben we dan ook heel bewust gekeken naar jonge, ambitieuze spelers die vooral naar SCHC willen komen om beter te worden. Deze jongens passen perfect in dit profiel en kunnen daarnaast met hun fysieke, technische en mentale kwaliteiten een grote bijdrage leveren aan het creëren van het beoogde klimaat.”
Naast de vier Kiwi’s maakt de club tevens bekend zeven jonge Nederlandse spelers te verwelkomen. Johannes Mooij en Maurits Berger (Nijmegen JA1), Martijn Phijffer (Nijmegen), Sjef Wijnen (Eindhoven) en Luuk van Duren, Gaetan van Vloten en Pax Looij (Kampong JA1) gaan proberen zich een plek in het elftal te verwerven.
Wijzenbeek: “Hartstikke mooi om met deze talentvolle jongens van 18,19 jaar oud aan de slag te gaan en te kijken hoe goed ze kunnen worden. Over een jaar komt er intern ook een sterke lichting door vanuit JA1 waar we veel van verwachten. De jeugd heeft de toekomst en die is bij SCHC uitstekend ingevuld.”
SCHC meldt verder dat naast de al eerder bekend gemaakte namen afscheid wordt genomen van Mitch Darling, Pedro Ibarra, Matias Cammareri, Gijs Hibbeln en Jurriaan van der Veer.

Comments (11)

 1. Schc zegt jeugd te presenteren, maar gaat er ook eigen jeugd van hun door? Of zijn het alleen die drie jongens van Kampong(via hockey.nl) en de jongens van Nijmegen?

 2. Als SCHC 4(!) kiwi’s moet halen, dan hebben ze qua jeugdopleiding iets niet helemaal goed gedaan. Ik kan me niet voorstellen dat er geen andere alternatieven zijn.
  Met alle respect voor de NZ hockeyers, er zitten ook hele goede tussen, maar ik geloof niet dat dit een verrijking is voor het Nederlandse hockey. Het is weer korte termijn denken. Puur om de ploeg een beetje op niveau te houden. Na een jaar gaan ze weer weg en komen er weer 4 nieuwe buitenlanders, en zo blijven clubs water naar de zee dragen.

 3. het is inderdaad heel raar dat alleen spelers uit eigen jeugd niet goed genoeg bevonden worden, behalve als ze in Ned. jeugd spelen. En vanuit andere clubs kunnen er wel jongens doorstromen van ja1 naar de hoofdmacht, raar verhaal. Tevens vind ik de versterkingen sowieso niet echt van een hoog niveau, hopelijk kunnen de kiwi’s SCHC redden van directe degradatie.

 4. Vlugge Japie

  Niet om het een of ander; maar jeugdspelers van SCHC kunnen misschien ook ergens anders hockeyen (studeren). Bovendien zijn de A-spelers afgelopen seizoen van Kampong wel van een ander kaliber dan SCHC.

 5. Owh dit was ook geen sneer, vroeg me gewoon af of ze zelf ook jeugd hadden die doorkwam.
  Denk het verder slimme zet is van deze jonge jongens omdat schc het nou niet echt breed heeft in heren1

 6. Heel raar beleid dit van schc. Puur op korte termijn gericht. Ben benieuwd of de 4kiwi’s schc kan voorkomen dat van directe degradatie. Want de rest van de nieuwkomers zijn nou niet echt top. Ook mag schc eigen jeugd wel eens een kans geven, alleen spelers die in Ned. Jeugd spelen komen in aanmerking voor heren 1. Terwijl met alle respect deze jongens van kampong niet heel veel beter zijn dan wat er vorige jaar in de A1 van schc liep.

 7. Dit is beleid met een horizon van een seizoen. Het kwartet Nieuw-Zeelander is over een jaar weer weg, en dan worden het vier Argentijnen, etc. Op een paar teams na, die uit zichzelf voldoende aantrekkingskracht hebben, hebben alle hoofdklasseteams hiermee te maken. Hoe het ook zij, hoofdklasse spelen met “eigen spelers van de club” en waarmee je als thuispubliek een extra band hebt is iets van vroeger. Deze “plaag” buitenlanders, nog sterker in een post Olympisch seizoen, doet ook de breedte van de groep kandidaten voor ons nationale team geen goed. Jammer.

 8. Vlugge Japie

  Ik weet niet wanneer bij SCHC de trend van jaarlijkse roulering in spelers is gestart. Wel constateer ik dat nu enkele seizoenen op rij er bij SCHC 10+ spelers vertrekken en er weer 10+ spelers bij moeten. Dat lijkt mij voor een club heel vervelend. Geef het je maar te doen elk seizoen; waar moet je beginnen om de trend te stoppen? Dat is zeker niet gemakkelijk.

 9. Kamponger

  Had liever gezien dat de 3 jongens bij Kampong waren gebleven. Wat we ervoor terug hebben gekregen zijn 2 seizoenen diep diep rode cijfers.
  Bestuur bedankt!!!!

 10. de alwetende

  Kampong had ook liever gewild dat die jongens waren gebleven uiteraard, hoewel geen van allen in aanmerking komt voor een plaats in kampong 1 overigens.

 11. de alwetende

  wat lijkt die gozer op de foto trouwens sprekend op Lukas Siebinga. Had zijn broer kunnen zijn

Reageer