Short ontvangt Master degree in ‘International Coaching’ – Hoofdklasse Hockey Nederland

Short ontvangt Master degree in ‘International Coaching’

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

Rob Short is deze week afgestudeerd aan de Johan Cruyff Institute for Sport Studies. De HGC-captain, die vorig weekend de EHL en de EHL-titel ‘Meest Waardevolle Speler’ binnensleepte, volgde het afgelopen jaar een Master in International Coaching. Vrijdag ontving de Canadese international zijn welverdiende diploma.

De master is ontworpen om coachingsvaardigheden verder te ontwikkelen. Dit Engelstalige programma wordt in Amsterdam gegeven.

Het studieprogramma is gebaseerd op de visie van Johan Cruijff, waarin coaching meer is dan het toepassen van tactische en technische kennis. Het gaat om het managen van jezelf, de spelers, het team en de omgeving.

Short ambieert na zijn hockeycarrière een toekomst als hockeycoach.

Comments (5)

 1. There’s only one…

  Weer een knappe prestatie van deze geweldige speler!

 2. Van Oostduin

  Je kunt wachten op de dag, dat hij bij HGC terugkeert als hoofdcoach voor de mannen. Duurt nog wel wat jaren, maar dat die dag gaat op zeker moment komen.

 3. Tjonge, wat een oppervlakkige reakties op dit diploma. Voor HGC is te hopen dat ze wat intelligenter zijn met het zicht op de toekomst. Het is niet mijn club, maar het zou toch jammer zijn deze club uit de hoofdklasse te zien weg glijden.

 4. Sascha Tamarinof

  Rob, Congratulations! Well done!

 5. Van Oostduin

  Afglijden Yahoo? HGC won zojuist, weliswaar na een matig seizoen, de EHL. Bestuurlijk staat het daarnaast behoorlijk in de steigers en de jeugdopleiding is evenmin zo beroerd als door sommigen wordt beweerd. Het eerste damesteam komt er alleen bekaaid af. Hierin wordt duidelijk minder geinvesteerd. De grootste criticasters in de directe omgeving zagen na een jaar zwoegen hun eerste herenteam degraderen. De heren lieten zich thuis voor circa 1500 man publiekelijk op een onbegrijpelijke manier door Hurley afdrogen. Waren kennelijk nog in de wolken van de avond/dag ervoor. Een jaar hoofdklasse en gelijk weer exit. 1992 is heel lang geleden.

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂