Spanje en Pakistan houden elkaar in evenwicht

Pakistan en Spanje hebben een punt overgehouden aan hun eerste wedstrijd in poule A. In het Riverbank Stadion werd het 1-1.
Na een rommelige openingsfase was de eerste strafcorner na 12 minuten voor Pakistan. Sohail Abbas, wereldrecordhouder interlanddoelpunten, pushte de bal via de handschoen van keeper Cortes snoeihard op de lat. De eerste corner van de Spanjaarden was ook niet besteed aan Pau Quemada.
Het laatste kwartier van de eerste helft hadden de Pakistanen het betere van het spel, maar de Spaanse keeper bood knap redding op een strafcorner van Abbas en een tip-in van Muhammed Rizwan Senior.
In 46e minuut kwam Pakistan op een 1-0 voorsprong na een fraaie aanval die werd afgerond door Rehan Butt (ex-Laren). Exact 45 seconden later lag de bal er aan de andere kant in en kwamen de Spanjaarden op gelijke hoogte dankzij een knappe backhand van Pau Quemada. In het restant van het spannende duel kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.
Santi Freixa, aanvoerder van de Spaanse ploeg, moest aan het einde van de eerste helft het veld verlaten na een tik op zijn rechter onderarm. In de tweede helft kwam de sympathieke Spanjaard weer het veld in met een bandage om zijn arm, maar hij kon de wedstrijd toch niet uitspelen. Onderzoek zal uitwijzen hoe ernstig zijn kwetsuur is.

Reageer