Spits: “Met een glimlach de wereld rond”


Bijna een half jaar lang bergt Floris Evers zijn hockeystick op om de wereld te verkennen en de meest uiteenlopende ervaringen op te doen. „In maart kom ik terug met een rugzak vol levenservaring.”
Hij stond voor een keus: of een tweejarige MBA-opleiding in Nederland doen, of een wereldreis maken. Wat het is geworden? Maandag 1 oktober stapt Floris Evers op het vliegtuig naar Afrika voor het eerste deel van zijn wereldreis, dus dat is duidelijk. Hij heeft verder tickets voor New York City, de Himalaya, India en Zuid-Amerika. „Hoe ik terugkom straks in maart? Nog steeds als Floris Evers, maar dan wel met een rugzak vol unieke ervaringen.”
Reisfan
Onnodig om te vragen met welk gevoel hij maandag vertrekt. Met heel veel zin, klinkt het overtuigend. „Niet omdat ik het in Nederland niet naar mijn zin heb, hoor. Ik vermaak me hier uitstekend. Ik ga met heel veel plezier naar de Jordaan in Amsterdam en stap ook zonder moeite het hockeyveld op. Maar ik ben een reisfan en ik geloof in wijsheid. De dingen die ik onderweg ga ondernemen en ga ervaren, geloof me, gaan daar ongelooflijk aan bijdragen.”
Wat zeker is, is dat het een veelzijdige en uiteenlopende reis gaat worden, sportief maar ook verrijkend voor Evers als persoon en karaktervormend. In Afrika staat hardlopen (Kenia) en een beetje ontwikkelingswerk (Zanzibar) op de planning. Daarna volgt de eerste ultieme uitdaging, de marathon van New York City, waar hij loopt voor het kinderkankerfonds Kika. „Dat wordt nog wat, want ik heb nog nooit meer dan tien kilometer gelopen”, vertelt Evers, die in NYC een afstand van 42,195 kilometer staat te wachten. „Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat worden.”
Bezinning
Na zijn sportieve deelname aan het vermaarde loopevenement in The Big Apple volgt er een periode van bezinning in de Himalaya, waar de hockeyer Nepal en Bhutan zal aandoen. Vervolgens komt India in beeld en staat er een yoga meditatie-opleiding in de Indiase deelstaat Goa op het programma. In India zal ook de hockeystick hoogstwaarschijnlijk weer even voor de dag komen, want zoals het er nu naar uitziet zal de captain van het Nederlands herenteam zijn hockeykwaliteiten in de lokale competitie mogen laten zien. „Iets wat ik altijd al heb willen doen. Het lijkt me een unieke ervaring om even deel te nemen aan het Indiase hockeyseizoen.”
Kaapstad (Zuid-Afrika) staat nog op de wensenlijst en de apotheose komt in Zuid-Amerika. Daar wordt het voornamelijk Brazilië (voor een intensieve studie Portugees) en in het bijzonder Rio de Janeiro. „Heel veelzijdig ja”, erkent Evers. „Van yoga-meditatie in India naar het carnaval in Rio, haha, letterlijk en figuurlijk een wereld van verschil.”
Verliefd
Dan: „Het wordt een mooie, uiteenlopende reis, waarin ik veel nieuwe dingen ga leren, zien en meemaken. Nee, er is niets dat er bovenuit steekt. Ik kijk reikhalzend uit naar alles wat ik uiteindelijk op de lijst heb gezet. Of ik het hockey ga missen? Nou, na jaren van vijf dagen trainen en spelen in de week… En ik ga ook nog hockeyen in India. Ik ben een familieman en mijn familie woont hier om de hoek. Ja, die ga ik wel missen.” En verder? „Ik ben sinds twee weken verliefd. Mijn vriendin gaat de eerste twee weken nog wel mee naar Afrika, maar daarna zal ik haar toch een tijdje niet meer zien. Maar verder ga ik met een grote glimlach op pad.”
Bron: Spits/Nol de vries

Comments (4)

  1. 2 weken voor je wereldreis verliefd op iemand worden en dan nog naar Rio gaan ook… niet de allerbeste combi.
    Mooi dat hij in Maart terug komt, dan kan hij Amsterdam mooi helpen bij de Play-outs.

  2. Floris, na al die jaren “dag & nacht ” trainen staat jou een mooie reis te wachten. Tophockey is een leuke bijkomstigheid maar levenservaring op doen is misschien nog wel belangrijker en per saldo van meer waarde om als mens te groeien. Geniet ervan !! Wij zien jou terug in maart. Veel plezier en tot ziens !! Een hockeyfan.

  3. De levensvreugde spat ervan af bij deze jongen. Kan zichzelf geweldig verkopen. Geniet ervan!

  4. Verliefd worden kun je overal en op meerdere tegelijk. Of verliefdheid verstandig is, dat is een tweede….Vaak kan je toch wel krijgen ‘wat je behoeft’…
    Een mooie reis gewenst, Zuid-Oost Azie wordt, zie ik maar monjesmaat aangedaan, schande !
    Gr uit Azie 😉

Reageer