Spits: Tijd dringt voor geblesseerde De Nooijer

Terwijl de aanloop naar de Olympische Spelen bij de hockeyvrouwen op rolletjes lijkt te lopen, is de toestand bij de mannen problematisch. Oranje eindigde gisteren in Düsseldorf zonder de nog altijd geblesseerde Teun de Nooijer tijdens een vierlandentoernooi als derde. Toch zegt bondscoach Paul van Ass zich wat de prestaties betreft geen zorgen te maken.
Verlies
Het Nederlands elftal begon in Duitsland goed met een 3-0 zege op België. Vervolgens volgde een 2-0 nederlaag tegen Spanje en gisteren een 3-2 verlies tegen het gastland.
Bij de Duitsers bewees de in het verleden bij Bloemendaal spelende Christopher Zeller met twee benutte strafcorners weer helemaal terug te zijn. Billy Bakker en de op het middenveld spelende Sander de Wijn namen de twee Nederlandse treffers voor hun rekening voordat het gastland een 0-2 achterstand omzette in een 3-2 zege.
Goed gevoel
Ondanks de nederlaag tegen Duitsland hield Van Ass een goed gevoel over aan de wedstrijd. „We waren tot tien minuten na rust leading”, verklaarde de bondscoach. „Vervolgens hebben we het uit handen gegeven. Al met al hebben we mooie wedstrijden gespeeld in Düsseldorf.”
Het zijn spannende tijden voor de mannen van het Nederlands elftal omdat volgende week de olympische selectie bekend gemaakt wordt. Voor die tijd speelt Oranje in Londen nog twee keer tegen Groot-Brittannië.
Spannend
Ook voor Teun de Nooijer is het razend spannend. De 36-jarige routinier speelde vanwege een voetblessure op zondag 6 mei met Bloemendaal tegen Kampong zijn laatste hockeywedstrijd. De voormalige beste speler van de wereld heeft dus al zes weken geen wedstrijd meer gespeeld en het is dan ook zeer de vraag of hij op tijd fit zal zijn voor zijn vijfde Olympische Spelen.
Tegen de Britten moet De Nooijer komende donderdag en zaterdag tegen de Britten laten zien dat zijn lichaam het niveau aan kan. „Het is nog niet zeker of Teun het gaat redden”, zei Van Ass gisteren. „We moeten afwachten.”
Bron: Spitsnieuws/Jan Balk