Stapje voor stapje gaat Timmo Kranstauber vooruit – Hoofdklasse Hockey Nederland

Stapje voor stapje gaat Timmo Kranstauber vooruit

Timmo Kranstauber is een van de grootste pechvogels van de afgelopen zomer. Kranstauber, die net de overstap had gemaakt van HGC naar Rotterdam, scheurde tijdens een potje basketbal zijn voorste kruisband af. Voor het herstel staat normaal gesproken zes tot negen maanden. Uitspraken over zijn eigen herstel durft Kranstauber niet te doen.
“Het is nu ongeveer een maand geleden en ik heb vandaag voor het eerst weer iets aan fitness gedaan. Dat gaf wel een lekker gevoel, omdat je weer een beetje bezig bent. Hoe lang het nog gaat duren durf ik echt niet te zeggen. Het gaat nu voorspoedig, maar ik heb nog een lange weg te gaan. Elke dag maak ik weer een klein stapje en dat biedt wel perspectief”
Soms kan een blessure voor sporters ook het voordeel hebben dat ze zich even meer op hun studie of werk kunnen richten. Voor Kranstauber gaat dit absoluut niet op. “Ik ben gymleraar dus ik kan ook niet werken. Ik zit me echt thuis te vervelen. Ik wil bezig zijn, rennen, fietsen, sporten en het is balen dat dat niet kan. Ik heb me daar overigens al wel bij neergelegd. De ergste klap was de eerste klap en nu weet ik wat me te wachten staat.”
Ondanks zijn blessure is Kranstauber wel close met zijn nieuwe teamgenoten: “Ik ga bijna elke training langs en dan doe ik een paar oefeningen op het veld. Natuurlijk wil je zelf mee doen met hockey, maar ik gun het die jongens van harte dat zij wel kunnen rennen. Ik heb het idee dat we een goed team hebben. We zijn sterk in de breedte en dat kan nog wel eens belangrijk zijn denk ik. Hoe we in de voorbereidingen af en toe stonden te hockeyen was echt heel goed. Misschien moeten we iets beter met de druk van de competitie, maar daar heb ik wel vertrouwen in.”
Of Rotterdam ook in staat is om de competitie te winnen durft Kranstauber nog niet te zeggen. “Ik denk dat de play-off’s halen een realistisch doel is voor Rotterdam en dan moet je zorgen dat je goed genoeg in vorm bent om kampioen te worden. Ik denk wel dat de club Rotterdam zeker klaar is voor een titel.” Druk om snel fit te worden voelt hij niet: “Natuurlijk wil ik belangrijk zijn en doelpunten maken, maar te vroeg beginnen is wel het stomste wat ik kan doen. Ik hoop dit seizoen nog wat minuten te maken, maar het belangrijkste is dat ik volledig fit word.”
De voorspellingen van Kranstauber voor komende speelronde:
Rotterdam – Laren: “4-1, op eigen veld zijn wij erg sterk en laten we zien bij de top te horen.”
Voordaan – HGC: “0-3, dit gaan m’n oude maatjes winnen. Daar zijn ze als team goed genoeg voor en dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.”
Kampong – Amsterdam: “3-2, Kampong heeft natuurlijk goed geshopt en gaat Amsterdam op gretigheid aftroeven.”
Pinoké – SCHC: “4-1, Pinoké is in vorm en gaat lekker door.”
Oranje – Zwart – Schaerweijde: “4-0, Schaerweijde zal verdedigend spelen, maar daar hockeyt OZ wel doorheen en ze krijgen geen goal tegen.”
Den Bosch – Bloemendaal: “1-3, Den Bosch uit is altijd lastig, maar Bloemendaal boekt hier wel een zege.”
 

Leave a Reply