Stephan Veen helpt hockeymannen Schaerweijde

Foto © KNHB

Olympische kampioen Stephan Veen is neergestreken bij hockeyclub Schaerweijde. De club uit Zeist heeft Veen benaderd om Heren 1, dat momenteel eerste staat in de Overgangsklasse, te assisteren.

“Ik werd vorig jaar gebeld door Christian Cavallet (coach van Heren 1, red). Hij vroeg of ik interesse had om hem op technisch gebied te assisteren bij het eerste mannenteam. Het hockeybloed begon weer te stromen. Vanaf het begin van dit seizoen ben ik, tot ieders en mijn eigen enthousiasme iedere donderdagavond en tijdens de thuiswedstrijden bij deze ploeg betrokken.” ,,Het eerste wat mij opviel is de kracht van deze ploeg,” vervolgt Veen. “Het is een hecht team dat vertrouwen uitstraalt. Een team dat is samengesteld uit routiniers en jong talent uit eigen jeugd. Dat laatste is belangrijk. Ik ben namelijk groot voorstander van het inpassen van eigen talent. Tophockey mag niet ten koste gaan van de verworven entiteit. Schaerweijde is en blijft ten slotte een familievereniging waar tophockey, aandacht voor eigen kweek en gezelligheid beslist samen kunnen gaan.”

Natuurlijk maakt Cavallet dankbaar gebruik van de expertise van een topspeler die tot tweemaal toe werd uitgeroepen tot wereldhockeyer van het jaar (1998 en 2000). Zeker wanneer technieken bijgeslepen moeten worden. Van tijd tot tijd krijgt elke speler van de koploper in de overgangsklasse persoonlijk les van Veen. “Ik probeer details te verbeteren, onder meer bij de combinatie, ruimte zoeken en afspelen. Verbindingen leggen, dus. Een proces dat je in het veld elke keer moet voelen en ervaren. Ook het overzicht behouden op hoge snelheid hoort daarbij. Cavallet en ik doen er alles aan om dit team verder te ontwikkelen. Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan, waaronder morgen de topper tegen Push. Als de ploeg dan met alle kleine verbeterpunten die ze hebben geleerd het verschil kunnen maken, hebben we een behoorlijke stap gezet richting play-offs.”

Bron: AD Utrechts Dagblad

Reageer