Strafballen loodsen Schaerweijde naar Hoofdklasse

Foto © Proshots

De hockeyers van Schaerweijde spelen volgend seizoen in de Hoofdklasse. Na een zenuwslopend en spectaculair derde duel tegen Hurley moesten er uiteindelijk strafballen aan te pas komen voordat de winnaar bekend werd.

Een vroeg benutte corner door aanvoerder Janiek Braaksma bracht Hurley in de derde minuut van de wedstrijd op voorsprong. Daarna bleven doelpunten lang uit. Het was Luc Nefkens die in de 46e minuut uit wederom een corner de ploegen weer naast elkaar zette.

Na de volle 70 minuten stond de 1-1 nog steeds op het scorebord en moesten de kampioenen van de Overgangsklasse zich opmaken voor de verlenging. Het was Schaerweijde dat in de allerlaatste minuut van de verlenging nog de meeste kans leek te maken op de overwinning door een toegewezen strafcorner. Deze inzet kwam echter tegen het lichaam van de lijnstop; strafbal. De druk bleek te groot, want de strafbal werd gemist door Geoffrey Cock.

Niet veel later was het dan toch de ploeg van coach Cavallet dat zich met strafballen in de Hoofdklasse speelde.

Hurley krijgt aankomend weekend nog een kans op promotie in het play-out-duel tegen hoofdklasser HDM.

Schaerweijde-Hurley 5-4 (na strafballen)
3. 0-1 Janiek Braaksma (sc)
46. 1-1 Luc Nefkens (sc)

Strafballen
Hurley: Andy MacConnell (mis), Janiek Braaksma (raak), Pieter Wiegman (mis), Erwin Sulkers (raak), Thijs van Rheenen (raak)
Schaerweijde: Geoffrey Cock (mis), Mees Verhaaff (raak), Chris Seddon (raak), Roderik Reinstra (raak), Luc Nefkens (raak)

Geel
Jesse Hijtel (Hurley) en Mees Verhaaff (Schaerweijde)

Comments (18)

 1. zonde! Vond Hurley de hele wedstrijd lang de bovenliggende partij! jammer, gelukkig nog een kans tegen HDM! Gefeliciteerd schaerweijde en veel succes volgend seizoen

 2. Zeker in die 2e helft, maar ook in de reguliere 2e helft, was er m.i. geen sprake van een duidelijk bovenliggende partij. Het is dan ook niet voor niets tot strafballen gekomen.
  Ik kan zaterdag niet, maar zondag ben ik van de partij: Hurley moet ook naar de hoofdklasse!

 3. Karin de zouw

  Hurley was veel beter. Zat veel meer passie in het spel. Schaerwijde was meer uit op de counter.
  Tja dat er dan op strafballen gewonnen wordt.. achja zo zit het spelletje in elkaar. Hurley succes!

 4. Weten we in ieder geval de 1e degradant voor komend seizoen

 5. Schaerweijde

  Ja dat weten we dan ! In ieder geval niet Hurley !

 6. Schaerweijde heeft in de 2de wedstrijd laten zien dat ze met overtuiging konden winnen van Hurley (de eerste wedstrijd had ook van schaerweijde kunnen zijn)! Dus: Schaerweijde = terechte winnaar!! Op naar de HOOFDKLASSE!

 7. Leuke (en sportieve) reacties van de Hurley fans.
  Jammer dat ze het spel van de teams een beetje verwisselen. Toegegeven, Hurley had aan het einde van de 1e helft grote druk rond de cirkel van Schaerweijde. Maar het was ook Hurley dat de rest van de wedstrijd op de counter uit was en niet Schaerweijde.
  Al met al een terechte winnaar, en ik hoop dat Schaerweijde het langer dan een jaartje uit houd in de Hoofdklasse.

  Maar een grotere blamage dan die van Hurley zal het wel niet worden 😉

 8. Geloof niet dat hurley het nou zo slecht heeft gedaan in de hk?

  De laatste jaren is bijna altijd gebleken dat de promovendus het jaar erna gelijk weer afdaalt.

 9. ik ben eigenlijk voorstander van om de 3de wedstrijd op neutraal terrein te laten spele.. ben benieuwd of schaerweijde dan nog steeds gewonnen had! schaerweijde heeft namelijk moeite met tegenstanders die een hoger bal tempo hebben dan zij.. (kijk naar push,hurley)en het publiek ging als een blok achter schaerweijde staan als ze flink werden terug gedrongen(complimenten daarvoor)!maar met dat bal tempo gaan ze het nog lastig mee krijgen volgend jaar!want in de hoofdklasse is een individuele actie van cock of reinstra + een corner en publiek niet goed genoeg meer! Hoop wel dat Hurley wint van hdm, talent volle groep die zich super kan door ontwikkelen in de hk! gefeliciteerd schaerweijde en succes volgend jaar!

 10. Leuke reacties van Hurley. lekker sportief en lekker objectief beeld wat jullie van de wedstrijd hebben. Zet die Hurleybril even af graag!! Schaerweijde, gefeliciteerd met dit prachtige resultaat na 5 jaar play-offs. Heel veel succes in de hoofdklasse! Ga van je eigen kracht uit want als je al die sufferds hierboven moet geloven zijn jullie al gedegradeerd. Denk dan maar: ach, ze hebben van HDM verloren en gaan lekker aan de slag in de OVK.

  Een neutrale supporter!!

 11. Hurley had het gewoon in het weekend beter moeten doen. Ja, Hurley was beter gedurende de wedstrijd en Schaerweijde had het soms lastig, maar overall was het gewoon van beide kanten een uiterst zwakke serie. Te weinig cirkelpenetraties, te laag baltempo en te trage omschakeling. Hurley mist duidelijk een goede spits of aanvallende middenvelder na verlies van Ebbers, terwijl het middenveld van Schaerweijde kracht en rust te kort komt. Hurley oogde gisteren dan misschien wat stabieler gedurende de hele wedstrijd, maar Schaerweijde wilde echt graag en Hurley had gewoon meer corners moeten halen uit de vele vrije slagen rond de cirkel.

  Hurley mag het nu proberen tegen HDM. Dat lijkt me redelijk kansloos na zo diep te zijn gegaan en de rust die HDM wel heeft gehad.

 12. ook een niet totaal Zwitserse reactie bram;) en het is inderdaad een beetje zwak om ze nu al af te schrijven, want ze kunnen misschien wel voor een verrassing zorgen! maar zelfs nefkens zegt dat hurley deze wedstrijd beter was.. (kijk maar naar het interview op hockey.nl) dus ik weet niet of al deze mensen door een hurleybril kijken!maar misschien kijkt nefkens ook wel door een hurleybril je weet het maar nooit! al met al heb ik me zeker vermaakt de afgelopen 3 wedstrijden!

  van een neutrale hockeyliefhebber;)

 13. Push Heren 1

  Schaerweijde van harte gefeliciteerd met jullie promotie! Heerlijk dat HOA bewezen heeft de kampioen in huis te hebben. Heel veel succes komend seizoen!

 14. Zeistenaar

  Beide ploegen waren nerveus hockey aan het spelen. Hurley wel duidelijk hoger baltempo en ook aanvallend erg sterk. Schaerweijde stelt hier een topverdediging (en keeper) tegenover. Denk dat Hurley echt wel kansen heeft tegen HDM. Hoop het voor ze, vind dat ze het wel verdienen…..

 15. @Zeistenaar 11:51
  Precies, en ik hoop ook dat Hurley wint. Daarom ga ik ook kijken, ze verdienen het echt!

  @Push H1 11:41
  Mannen van Push H1: ik baal er nog steeds van dat jullie het niet gered hebben tegen KZ.
  Ga alsjeblieft door met dat mooie, frisse hockey, het was Genieten met een hoofdletter G. En dan kan promotie welhaast niet uitblijven.

 16. Kampong H6

  @ Koen. Blij dat er iemand op Hurley heeft gelet ze hebben meegedaan tot aan de laatste wedstrijddag tegen SCHC, en dat met voornamelijk eigen jeugdspelers. Ik hoop voor Schaerwijde dat ze ook meedoen tot de laatste wedstrijddag.

  Hurley heeft geweldig gespeeld met veel druk op de tegenstander en ging er helemaal voor.

  Schaerwijde scoopt bij de afslag (verlenging) de
  bal over de achterlijn, duidelijk een hockeyende ploeg. Schaerwijde heeft op de counter/corner gespeeld. Erg sterk corner duo op de kop van de cirkel.

  Zaterdag was Hurley beter, Zondag Schaerwijde, gister dus een techte derde wedstrijd. Hurley was gister beter (aldus Nefkens) dus Hurley had moeten winnen.

 17. Jan Winkel

  Schaerweijde is gepromoveerd en daar zijn ze al jaren mee bezig via playoffs als de beste tweede van de OVK en vervolgens telkens net niet tegen de nr 10 van de HK. De felicitaties zijn dus aan het adres van de winnaar. De discussie over wie beter is/was, is volstrekt irrelevant. De playoffs zijn een fenomeen op zich en onvergelijkbaar met een competitie die over een heel seizoen gaat. Drieduizend man hebben een topavond beleeft met alles wat sport mooi maakt. De winnaar heeft de meeste doelpunten gemaakt en dat zijn nu eenmaal de spelregels. Druk zetten, beter zijn en het meeste balbezit daar krijg je geen prijzen voor en het gaat over drie wedstrijden en niet alleen over gisteravond. Beide ploegen hebben in een faire strijd alles gegeven en de criticasters zullen zeggen dat Schaerweijde en evt. Hurley niets in de HK te zoeken hebben. Dat klopt en daarom spelen ze dit seizoen ook in OVK en pas nu kun je je gaan voorbereiden op de HK. Versterkingen zoeken en hopen dat je het eerste seizoen overleeft. Hurley krijgt een tweede kans tegen HDM, die nu in dezelfde situatie verkeert, als waarop Schaerweijde volgend jaar hoopt: niet rechtstreeks degraderen en via playouts overleven. De ambiance van gisteren kom je overigens als speler in de onderkant/middenmoot van de HK in een heel seizoen niet tegen. Voor deze finale zijn de ploegen een heel seizoen in de weer geweest en hebben alle hobbels van een heel seizoen overwonnen. Voor die prestatie verdienen beide ploegen de complimenten. Op strafballen verliezen is heel zuur, maar ook dat hoort er nu eenmaal bij in playoffs. Volgend seizoen geen playoffs meer om rechtstreeks promotie. Dat doet recht aan de kampioen van een heel seizoen, maar we zullen de ambiance van gisteren (met de complimenten aan Schaerweijde voor de organisatie)zeer zeker missen.

  Jan Winkel tophockeycomm. Hurley

 18. Zeistenaar

  Hear hear meneer Winkel, heel veel succes tegen HDM, en hoop dat het de talentvolle ploeg van Hurley om alsnog promotie af te dwingen !

Reageer