Taekema mist Oranjestage door knieoperatie

Foto © Proshots

Taeke Taekema komt tijdens de winterstage van het Nederlandse elftal in Spanje niet in actie, zo meldt Hockey.nl. De verdediger van Amsterdam herstelt van een knieoperatie, die hij tweeënhalve week geleden onderging. Naar verwachting kan de sleepspecialist over een maand weer op het veld staan.

“In de derde of vierde wedstrijd van het seizoen kreeg ik last van mijn knie. Het bleek dat een stukje van mijn meniscus was losgeschoten. Ik heb het toen wat rustiger aangedaan met de trainingen. De wedstrijden kon ik wel gewoon spelen, dat was niet gevaarlijk.”

“In oktober hebben we besloten dat ik dit stukje meniscus in de winterstop uit mijn knie zou laten halen. Met oog op de toekomst was dat het verstandigst. Als ik het zo zou laten, bestond het risico dat mijn knie op slot zou schieten en er meer schade aan de knie kon ontstaan.”

Op 16 december 2010 ging Taekema onder het mes. “Binnen twee uur stond ik weer buiten. De eerste dagen heb ik voorzichtig wat kleine oefeningen gedaan. Na de kerst ben ik naar het Sport Medisch Centrum in Amsterdam gegaan om daar kracht- en mobiliteitsoefeningen te doen. Daar ben ik deze dagen hard mee aan de slag. Mijn knie is nog wel een beetje gevoelig, maar het herstel gaat goed, ik lig op schema.”

Bron: Hockey.nl

Reageer