Teun de Nooijer:”Zonder aanvoerdersband meer kunnen concentreren op eigen spel”

Zaterdag won Oranje de belangrijke openingswedstrijd op de Champions Trophy van Korea met 2-0 onder aanvoering van Taeke Taekema. Taekema zorgde voor de belangrijke 1-0 uit een strafcorner en wees daarmee zijn ploeg de weg naar de overwinning. De vorige aanvoerder, Teun de Nooijer, leverde op aanraden van bondscoach Paul van Ass de band in om zelf nog een betere hockeyer te worden. Is dat ook gelukt in de eerste wedstrijd van het toernooi?

De Nooijer:”Ik heb meer interlands gespeeld zonder dan met aanvoerdersband dus het voelde wel vertrouwd zonder band. Er is minder afleiding en kon me beter concentreren op mijn eigen spel. Heb eigenlijk wel lekker gespeeld in de lastigste wedstrijd van het toernooi. Want dat blijft een openingswedstrijd altijd. We spelen hier met de top acht van de wereld en dan kan je ook zo een minder resultaat halen. We haalden niet ons niveau vandaag en maakten gebruik van de mogelijkheden die we kregen”.

“Ik speelde vandaag op het middenveld zowel links als rechts en kreeg complimenten vanuit het Australische kamp over mijn spel. Al had ik zelf het gevoel dat er nog een tandje bij kan. Zondag wachten alweer de Duitsers en dat belooft erg close te worden. Beide teams zullen de wedstrijd van zaterdag nog wel even voelen.We willen het onderste uit de kan halen. Het zal hard werken worden en vertrouwen putten uit deze overwinning op Korea”, blikte de Nooijer vooruit.

Reageer