Teun Rohof: “Ik ben het er niet mee eens”

Foto © Daan Rhijnsburger

Dat er een aantal routiniers het veld hebben moeten ruimen voor nieuw talent, is nu wel bekend. Maar wat misschien nog wel opmerkelijker is, is dat een speler die Van Ass naar eigen zeggen helemaal fantastisch vindt én qua leeftijd binnen het nieuwe model past, gepasseerd wordt. Amsterdam-speler Teun Rohof moest na het gesprek met bondscoach Van Ass vast flink balend op zijn bank in Amsterdam gezeten hebben. In een interview met Van Ass van dinsdag jl. geeft de bondscoach een verklaring voor Rohof´s afwezigheid bij Oranje: “Teun is een fantastische speler, maar heeft op dit moment niet die ene unieke kwaliteit.” (lees hier het interview met Van Ass over o.a. Rohof)


Je moet vast goed balen, of niet?

Ja, ik baal er heel erg van. Het is natuurlijk nooit leuk om af te vallen. Maar goed, het leven gaat door en is nou eenmaal niet altijd even leuk.

Van Ass heeft aangegeven dat Marcel Balkestein de voorkeur boven jou krijgt, omdat hij over een unieke kwaliteit zou beschikken. Heeft hij nog een andere reden aangegeven tijdens jullie gesprek?
Ja, hij heeft aangegeven dat ik niet de juiste keuzes maak onder druk en dat hij er niet zeker van is of dat er bij mij nog uit gaat komen. Ook vindt hij dat er op dit moment andere spelers pieken waar hij niet omheen kan als bondscoach.

Ben jij het eens met zijn redenering?
Nee, eigenlijk niet, nee. Ik heb gewerkt aan dit punt en ik speelde de wedstrijden bij Amsterdam goed. Net als het team was ik bezig met een sterke reeks. Ik ben fit en heb er zin in, maar hij ziet het nu eenmaal zo, dus wie ben ik om daar iets van te zeggen? Ik ben het wel eens met het nieuwe beleid trouwens. Alleen jammer dat het niet eerder is ingevoerd, want dan had ik er waarschijnlijk nu wel bijgezeten. Toen ik nog bij Jong Oranje speelde werd dit model nog niet toegepast. Was dit wel het geval geweest, dan was ik op dit moment misschien wel een vaste waarde geweest. Nu is het net wel, net niet…

Van Ass beweert dat de selectie nog niet vast staat. Denk je dat je nog een kans maakt om naar het EK in Duitsland en de Olympische Spelen te gaan?
Ja, zeker. De deur is nog niet dicht. Als we het met Amsterdam na de winterstop goed blijven doen en de play-offs halen, zie ik zeker nog wel een kans om mijzelf in Oranje te spelen. Ik heb ook, door de interlands die achter mijn naam staan, ervaring. Ik ga het gewoon niet opgeven. Maar eerst ga ik lekker de zaal in met Amsterdam.

Geschreven door: Lisette Schmidt

Comments (3)

  1. Het is wel een beetje flauw hoe een aantal ex-internationals reageren. Ze zijn het eens met het nieuwe beleid maar toch ook niet want het gaat ten koste van hun plekkie.

    Niet goed genoeg is niet goed genoeg, hoe duidelijk wil je het hebben?

    Hetzelfde geldt voor Rob Reckers. Hij weet als geen ander dat een nieuwbakken international minimaal 2 jaar nodig heeft om ervaring op te doen in het internationale hockey. Die kans moet je een ander ook gunnen.

  2. Alleen is Rohof ook nog steeds een jonge hond en die verdient nu zeker een kans. Je gaat mij toch niet vertellen dat jongens net uit jong oranje de kans moeten krijgen? Terecht om ze mee te laten doen, maar een type Rohof hoort ook de kans te krijgen. Riekt een beetje naar apart beleid. Prima om te verjongen, maar als Rohof ook dezelfde kans krijgt als die nieuwe jongens dan steekt hij er bovenuit. EN! kan hij makkelijk nog 2 olympische cycla mee

  3. multskets

    Lees het hele blog, pretty good

Reageer