Tilburg-coach Van Gent koestert het proces

Dat Tilburg-hockeyer Joost Hofman geen duimbreuk overhield aan het woensdagavondduel bij Oranje Zwart (5-1 nederlaag) was een meevaller, maar het is de vraag of hij zondag tegen Rotterdam kan meedoen.

Wie Tilburg-coach Roger van Gent sowieso nog moet missen in het thuisduel zijn Thijs van der Pant en Roel de Vries (beiden door een hamstringblessure) en de al een poos met zijn rug tobbende Sven Galjaardt. “Voor de rest ga ik er vanuit dat iedereen fit is”, zei de coach vrijdagmiddag. Al zal hij wederom een groep jeugdspelers voor de leeuwen moeten gooien.

Met Rotterdam komt de nummer drie van de Hoofdklasse op bezoek aan de Bredaseweg. Nummer voorlaatst, Tilburg, moet zo zoetjesaan punten gaan sprokkelen in de strijd tegen directe degradatie, want Van Gent kijkt er niet van op als naaste belager HDM – de hekkensluiter heeft slechts één puntje achterstand op Tilburg – één dezer weken gaat stunten.

Tilburg had daar woensdagavond bij Oranje Zwart even uitzicht op toen de ploeg acht minuten voor tijd bij een 2-1 achterstand een strafcorner afdwong, maar nadat die werd gemist liep de thuisploeg alsnog hard bij de bezoekers vandaan: 5-1. “Tegen SCHC gaven we het ook in de slotfase weg”, zegt Van Gent, die de uiteindelijke verslapping aan zijn krappe selectie wijt. “Maar dat moet er wel uit.”

“En tóch ben ik tevreden over het proces. We geven weinig weg, worden niet meer weggespeeld als ploeg, en we zijn bij vlagen in staat een wedstrijd in handen te nemen. Dat koester ik en daar blijf ik ook op focussen. Alleen betaalt het zich nog niet uit.”

Bron: Brabants Dagblad

Reageer