Tilburg moet Geraghty missen, Simpson onzeker

Het toch al zo gehavende Tilburg moet zondag in het Hoofdklasse-duel bij Den Bosch mogelijk nog twee basisspelers missen: de Australiërs Declan Geraghty (foto) en Heath Simpson.

Middenvelder Geraghty is er zondagmiddag in elk geval niet bij. De hockeyer liep tijdens de training deze week een buikblessure op. De medische begeleiding vreest voor een spierscheuring en indien die vrees waarheid wordt, kan er waarschijnlijk een streep door het seizoen van Geraghty.

Zijn landgenoot Simpson, Tilburgs rechtsback die afgelopen zondag ineens opdook in de spits, blesseerde zich deze week aan zijn hamstring. De ernst van de blessure was vrijdagmiddag nog niet helemaal duidelijk. “Of een lichte verrekking – dan speelt hij zondag wel – of een scheurtje”, zei Tilburg-coach Roger van Gent, die tegen Den Bosch zeker nog niet kan beschikken over de van een hamstringblessure herstellende Thijs van der Pant en Roel de Vries.

“De Wet van Murphy”, constateert Van Gent. “Maar het is niet anders, we zullen het er mee moeten doen.”

Beide ploegen hebben zondag de drie punten hard nodig; hekkensluiter Tilburg in de strijd tegen directe degradatie, nummer tien Den Bosch om de play-outs te ontlopen.

Bron: Brabants Dagblad

Reageer