Toch nog op avontuur

Tim Jenniskens mag uiteindelijk toch mee doen aan de Hockey India League. De Bloemendaler werd aanvankelijk tijdens de spectaculaire spelersveiling niet gekozen, maar reist door een blessure van een andere speler alsnog af naar Azië.

Het leven bestaat uit ups en downs. Tim Jenniskens weet er alles van. De 26-jarige verdediger ging afgelopen zomer als reserve mee naar Londen, maar speelde uiteindelijk vanwege een blessure van Klaas Vermeulen wel een olympische finale. En nu doet Jenniskens nadat hij niet werd geveild, toch mee met de lucratieve HIL.

Het was wel even afzien voor Jenniskens tijdens de op 16 december live op internet uitgezonden spelersveiling. Terwijl zijn voormalige huisgenoot Wouter Jolie voor 53.000 dollar onder de hamer ging en zijn teamgenoot Jaap Stockmann zelfs 68.000 dollar opleverde, bood geen enkele Indiase club op Jenniskens.

„Natuurlijk was dat heel raar”, kijkt Jenniskens terug op de veiling. „Zeker omdat je weet dat miljoenen mensen mee zitten te kijken.” Maar hij is er de persoon niet naar om bij de pakken neer te gaan zitten. Dat bleek al in Londen. Terwijl zijn teamgenoten daadwerkelijk deelnamen aan de Olympische Spelen, liep de reserve met een lach door het Holland Heineken House.

„Ik zit nou eenmaal niet zo in elkaar dat ik het anderen niet gun als ik zelf ben afgevallen”, zegt Jenniskens. „Bovendien was het met mij sinds mijn overstap van Tilburg naar Bloemendaal met drie landstitels, het winnen van de Euro Hockey League en het spelen van interlands en toernooien met Oranje al waanzinnig snel gegaan. En ik wist dat ik er alles aan had gedaan. Verder heb je er toch geen invloed op.”

Ook op de bizarre hockeyveiling in New Delhi, waar de Indiase bobo’s in een hotel tienduizenden dollars boden op de hockeyers, had Jenniskens geen invloed. Daarom was er na afloop van de veiling vooral berusting bij de hockeyer. „Hoewel ik zelf niet mee kon doen, vond ik het al snel toch wel een mooi spektakel en erg leuk voor mijn teamgenoten.”

Afgelopen maandagavond laat kreeg de technisch begaafde verdediger telefonisch te horen van advocaat Roberto Branco Martins, die de belangen van de Nederlandse spelers behartigt, dat hij alsnog naar India mag en voor de Delhi Waveriders zal uitkomen.

Het gerucht gaat dat Jenniskens de plek in neemt van Taeke Taekema. Laatstgenoemde miste vorige maand voor Amsterdam al verschillende competitiewedstrijden vanwege een rugblessure en is nog niet in India gesignaleerd. „Ik kan niet bevestigen dat ik speel in plaats van Taekema, maar ik weet wel dat ik alsnog mee mag doen vanwege een blessure van een andere speler. Voor mij is het natuurlijk helemaal geweldig.” Taekema zelf was gisteren onbereikbaar voor commentaar.

Jenniskens heeft nog nooit in India gehockeyd en zal in hetzelfde team gaan spelen als Sardar Singh. De aanvoerder van het organiserende land leverde op de veiling met 78.000 dollar het meeste op. „Ik heb ook een Indiase coach en eigenlijk vind ik dat juist wel heel erg leuk”, zegt Jenniskens. „Ik kijk er echt enorm naar uit om straks voor 40.000 toeschouwers te gaan spelen. Het wordt natuurlijk een chaos. Maar wel een heel mooie chaos.”

Jenniskens zou aanvankelijk voor minimaal 20.000 dollar geveild worden, maar weet niet of hij dat bedrag ook daadwerkelijk zal gaan verdienen. „Dat regelt Roberto Branco Martins allemaal voor ons. Maar ik neem aan dat het wel goed komt. Bovendien, en dat is echt zo, gaat het me helemaal niet om het geld. Ik kan dan ook niet wachten om in het vliegtuig naar India te stappen.”

De HIL gaat komende maandag van start en Jenniskens staat op de openingsdag met de Delhi Waveriders tegenover de Jaypee Punjab Warriors van zijn keepende teamgenootje bij Bloemendaal, Jaap Stockmann.

Bron: Sp!ts

Reageer