Toch onzeker of Van den Heuvel bondscoach van Pakistan blijft

Michel van den Heuvel moet nog beslissen of hij bondscoach van Pakistan blijft. “Ik heb vier maanden in moeilijke omstandigheden gewerkt, want het is onrustig in het land. Ik had altijd beveiliging om me heen. Niet dat ik me er ooit onveilig heb gevoeld, maar het is niet prettig.”

De grote hockeynamen in Pakistan maakten het hem niet gemakkelijk. “Ik ging ervan uit dat ik alle steun zou krijgen, maar ik ben erg geschrokken van de tegenwerking. Bij de Commonwealth Games in oktober werden we zesde. Daar presteren was geen speerpunt. Het diende als voorbereiding op de Aziatische Spelen. Maar bij terugkomst in Pakistan hebben we in het openbaar verantwoording af moeten leggen. Ik kreeg een berg kritiek van onder andere vier oud-bondscoaches die er nota ben zelf verantwoordelijk voor zijn geweest dat Pakistan is gezakt naar positie twaalf op de wereldranglijst.”

De winst bij de Asian Games betekende op dat moment een ommekeer. “We wonnen met 8-2 van Japan en we speelden zoals ik het graag zie. Ik wil Pakistan weer laten vliegen.”

“Het is fantastisch om met Pakistaanse hockeyers te werken. Ik geniet van hun motorische vaardigheden. Maar als je  daar echt wat van wilt maken, moet je het hockey van onderaf structureren. Dat zal ook een voorwaarde zijn voordat ik eventueel bijteken. Ik wil een programma schrijven om het totale hockey te ontwikkelen en er moet een betere balans komen tussen arbeid en privé. De afgelopen maanden was ik tachtig procent van de tijd weg van mijn gezin. Wil ik dat nog anderhalf jaar? In januari ga ik naar Pakistan om daarover te onderhandelen.”

Toch een opmerkelijke uitspraak van de Pakistaanse bondscoach, want op 3 december jl. schreef de Dawn nog dat Van den Heuvel zou aanblijven tot Londen 2012. “Wij zijn constant in contact met elkaar geweest en volgens de overeenkomst zal hij aanblijven tot London 2012,” vertelt secretaris van de Pakistaanse Hockey Federatie Asif Bajwa tegen de Dawn (Lees het gehele artikel hier).

Bron: AD Sportwereld

Reageer