Tommy Hofkamp: “Almere is klaar voor de Hoofdklasse”


Voormalig jeugdinternational en eeuwig zondagskind Tommy Hofkamp (foto midden) staat aan de vooravond van zijn derde seizoen in het tenue van Almere. De 24-jarige Hofkamp, die onlangs zijn master Finance aan de VU heeft afgerond, gelooft heilig in de toekomst van zijn club.
“Almere heeft de toekomst. De slogan van de stad: “Het kan in Almere”, staat op onze mouw en ik ben er van overtuigd dat hier heel veel mogelijk is. Als alles goed loopt maken we een goede kans om dit jaar te promoveren. We zijn als team enorm gegroeid, iedere speler is beter geworden en klaar voor een hoger niveau. Het is jammer dat Nicki Leijs naar Amsterdam is vertrokken, maar die komt wel terug als we promoveren.”
Een schitterend spelletje
“Wij spelen hockey zoals je bijna nergens ziet; onbevangen, heel aanvallend, eigenlijk zoals het Nederlands elftal tegen Engeland in de halve finale bij vlagen speelde, maar dan week in week uit. Alex Verga heeft deze mentaliteit en het systeem erin gebracht bij Almere en daar zijn we hem nog steeds dankbaar voor. Als alles lekker loopt hoeven wij voor niemand bang te zijn.”
Ook in Spanje was men onder de indruk van het spel van Almere. “We hebben vorig seizoen een oefenwedstrijd tegen Club de Campo uit Madrid gespeeld en na de wedstrijd kwam Eddie Tubau (voormalig Spaans international red.) naar ons toe. Hij vond het fantastisch hoe we speelden en wil graag naar ons toe komen als we de Hoofdklasse halen. Het plezier straalde er gewoon vanaf, het was hockey zoals hockey bedoeld is volgens Tubau.”
EHL
Volgens Hofkamp moet hockeyend Nederland niet raar opkijken als Almere straks in de Hoofdklasse speelt. Afgelopen seizoen was de ploeg uit Flevoland er al heel dicht bij in de promotieduels met Schaerweijde, maar komend seizoen acht Hofkamp de kans op promotie nog groter. Hofkamp: “Ik denk zelfs dat het nog maar een paar jaar duurt tot Almere EHL speelt.”
Het kan in Almere.

Comments (30)

 1. Was deze jongen dronken tijdens het interview

 2. Mooi als een speler zo zijn ambities durft uit te spreken. Ik heb Tommy Hofkamp zien spelen tegen Schaerweijde en deze jongen heeft het absoluut nog in zich. Ik ben benieuwd naar Almere dit seizoen!

 3. @teun, ambitie is prachtig maar er zit nog wel een verschil tussen ambitie en werkelijkheid hij slaat nogal door.

 4. Hans Konijn

  Ik denk niet dat deze jongen door slaat. Hij is ambitieus en gelooft ergens in. Het is zo typisch Nederlands om mensen af te kraken die zelfverzekerd zijn en een hoog doel nastreven.

 5. @Hans konijn, ambitie en geloof is prachtig maar hij vergeet wat realisme

 6. Met ambitie en geld komt men in hockeyland ver. Dat overkomt tenslotte vele hoofdklasseclubs. Dus waarom zou dat niet voor Almere gelden? Kijk maar hoe ver Laren ooit is gekomen met veel geld, een club aanzienlijk kleiner in ledental dan Almere.
  Sterkte en nu ook HIC nog.
  Klaas

 7. @klaas, ken je klassiekers voor je wat roept, de hockeyclub Laren speelde al hoofdklasse voor er uberhaupt betaald werd en werden zelfs 3x kampioen van Nederland.

 8. Heel lang gelden,toch die klassiekers?

 9. @klaas, inderdaad lang geleden . Maar dus voor de intocht van betaling in de hockeysport speelde Laren al hoofdklassehockey.

 10. Het zal een lastige klus worden om te promoveren maar ik denk wel dat een stad als Almere op termijn zich steeds meer ontwikkeld en dat de club Almere qua verzorgingsgebied in de hoofdklasse thuis gaat horen.

 11. Ja, ED Lars, toen deed geen enkele club dus aan geld, heel lang geleden. Maar wat doet dat geld ertoe, geld is toch geen middel meer, eerder een must. ED klaasiebaby, lekker bezig.

 12. Tommy Hofkamp is geen pocher,misschien is hij wel eens dronken, maar zeker niet tijdens dit interview. Almere is (mede dankzij een zakje geld)door een goed aankoopbeleid en een goede begeleiding een potentieel hoofdklasseteam. niet te vergelijken met het toch wat poenerige Laren.

 13. Ik denk dat hij wel eens gelijk kan hebben. Veel mensen weten niet wat er achter de schermen gebeurd bij Almere. Maar dat het goed zit bij die club is wel duidelijk.

 14. @john, ja en dat weten we ook niet van andere clubs, waar het ook weleens goed kan zitten.

 15. @Pieter, voortaan even alles rustig lezen voordat je reageert.

 16. Almere is een mooie club.
  De jeugd doet het goed.
  En het is lastig om daar te spelen.
  Soms iets te fanatiek; zeker de familie Verga laat zich nog wel eens op en naast het veld gaan.
  Kan daar prima mee leven als tegenstander om dat het met een mooi woord passie heet.
  En chris gun ik het van harte.

 17. @john, dat heb ik gedaan je zegt louter onzin

 18. amsterdammer

  Almere is hockey “nieuwe stijl”. Dat is voor heel wat hockeyers, en volgers van de sport die van de “oude stijl” zijn wat lastig te verkroppen.
  Wen er maar aan, hockey is “volkser” of beter gezegd: “Anders” geworden en dan gaat de beleving en vooral: de aanpak, dus ook een andere worden dan men in de traditionele hockeyplaatsen gewend was.
  Leve het hockey!
  (Overigens was Laren de eerste Nederlandse hockeyclub waar Alex Verga als speler actief was, maar dat terzijde).

 19. Ik kan mij herinneren dat hockey club Rotterdam tijdenlang overgangsklasse speelde. Waarom zou dit niet mogelijk zijn voor Almere? Omdat het een stad is waar het merendeel van de inwoners laag opgeleid is??
  Laat die Hofkamp lekker. Is een hoofdklassespeler die zsm daar weer terecht moet komen.

 20. @expat: wat zeg je nu? Wat is dat voor rare denigrerende opmerking? Even vervelende als onjuiste opmerking.
  Terug naar het onderwerp. Almere is al lange tijd goed bezig, goede opleiding, veel talent, uitstekende faciliteiten. Hele hockeywereld ziet dat al lange tijd. Ambitieus maar geen idiote verwachtingen. Ze bouwen al jaren op. Afgelopen seizoen bijna gelukt.
  Let op Almere wordt een blijvertje in de Hoofdklasse!

 21. @???????, ze moeten er eerst zien te komen, zien we daarna wel of het een blijvertje is

 22. @????? Toch maar even de CBS gegevens en die van PPA Flevoland erbij gepakt. Hoewel het denigrerend kan overkomen is het niet zo bedoelt. Het blijkt zo te zijn dat Almere bij de 15 laagst opgeleide gemeenten van Nederland behoort.
  On topic, ik gun het ze van harte. Vind het persoonlijk wel mooi als er zo nu en dan wat wisselingen in de hoofdklasse komen. Jammer dat dit ten koste gaat van historische hoofdklasse iconen zoals bijv. Klein Zwitserland, maar so be it.

 23. “Wij spelen hockey zoals je bijna nergens ziet; onbevangen, heel aanvallend, eigenlijk zoals het Nederlands elftal tegen Engeland in de halve finale bij vlagen speelde, maar dan week in week uit.”
  Het gaat niet helemaal goed met deze jongen he!! Wat een idioot! Wat denkt hij met z’n Almere!

 24. Hans Konijn

  Bram, wil jij je even koest houden. Dit zijn gewoon mooie teksten van jonge topsporter vol bravoure, dit moet worden gewaardeerd.
  Dat jij hier als knaapje, anoniem, een mooie hockeyer zoals Hofkamp een idioot gaat noemen is buitengewoon betreurenswaardig.

 25. @Hans Konijn, wat is dat voor rare reactie, hoezo moet hij zich koest houden?
  Hij mag toch gewoon zijn mening geven, wie ben jij om daar over te oordelen.

 26. Hans Konijn

  Hij mag absoluut zijn mening geven. Iemand die je niet (of misschien wel en dan is het nog zieliger) kent anoniem een idioot noemen is alleen een bijzonder laffe, zielige, ongefundeerde en ongemanierde wijze van je mening geven.

 27. Bram zijn zusje

  Bram, zie alsjeblieft de humor van dingen in. Tommy speelt gewoon hoog spel, een beetje bluf, mooi toch. Als ze 5-0 van HDM verliezen lachen jullie je allebei rot en als hij zijn uitspraken waar maakt ook. Lachen toch? Almere gaat de Olympische Spelen overnemen van Rio! Het kan in Almere.

 28. Hey broer konijn,
  Doe jij eens effe rustig! Lees even goed wat hij zegt! Wat een idioot man, waar denkt hij dat hij speelt? Doe even je Almere bril af! Of lopen er alleen maar idioten op die club?

 29. Almere klaar voor de hoofdklasse!
  Tommy Hofkamp voor RIO!!!

 30. Ja, ik zag het. Klaar voor de hoofdklasse! Haha

Reageer