Van Ass erg tevreden over verblijf in East Grinstead

De Nederlandse heren hebben zich de afgelopen dagen in alle rust voorbereid op de start van de Olympische Spelen in East Grinstead.
Paul van Ass laat aan het Dagblad van het Noorden weten erg content te zijn met de locatie. “We hebben een hotel met een fraai Engels park, waar kan je golfen, tennissen en croquet kan spelen. We kunnen in alle rust wat dingetjes bespreken. Een schot in de roos.”
De Nederlandse heren wonnen donderdag met 5-1 van Pakistan, het lijkt er dus op dat het inderdaad een verstandige keuze is geweest van de bondscoach.

Comments (5)

 1. Grappig dat Andere Tijden Sport een uitzending maakt waaruit duidelijk wordt dat NL in 2000 ondanks Maurits Hendricks goud heeft gewonnen – waarschijnlijk in de hoop dat, ondanks Van Ass, dit opnieuw kan gebeuren.

 2. Inderdaad, ik moest er ook aan denken. Toch is er een belangrijk verschil. Het grootste gedeelte van deze groep heeft met van Ass al een succesje geboekt, zilver op het WK U21.
  De jonge jongens zullen hem serieuzer nemen dan de lichting ouderen van toen. De ouderen van nu hebben een iets andere mentaliteit en zijn minder uitgesproken.
  Het is wel frappant dat in de laatste 20 jaar slechts 1 bondscoach echt is geslaagd: Roeland Oltmans in zijn eerste termijn. Daarna is het eigenlijk bergafwaarts gegaan. M.u.v. de zilveren plak in Athene, nota bene met een buitenlandse coach.
  Hendriks, Bellaart, Walsh, weer Oltmans, vd. Heuvel, nu van Ass. Prijzen blijven uit. Dat zullen ze in Nieuwegein toch ook wel een keer bespreken?

 3. Prijzen blijven inderdaad uit, maar of dat nu -alleen- aan de coach ligt?
  Volgens mij zijn we de laatste tijd links en rechts ingehaald door landen waar gewoon veel harder getraind wordt.
  Overigens wordt er internationaler ook harder gespeeld, misschien dat dat in NL ook maar toegestaan moet worden.

 4. Vlugge Japie

  Wel fijn dat wij in Nederland tonnen investeren in optimale condities voor een OS-programma en dat de heren vlak voor het toernooi doodleuk zich een week warmdraaien op het schrale groene veld van East Greanstead. Wie begrijpt dat? Wat is de meerwaarde geweest?

 5. @Japie: de Britten zaten vorige week nog in Spanje, wat is daar de meerwaarde van als ze een thuistoernooi hebben?
  Denk dat de meerwaarde ligt in de rust, geen hectiek van het Olympisch Dorp en nogmaals de eigen doelen herhalen of bijscherpen. Cor vd Geest zei het gister nog, soms moet je voor jezelf of een team de druk er even afhalen. Ligging EG is blijkbaar goed, zat nog een ander team in de buurt voor een oefenpotje. En tussendoor een paar potjes croquet gespeeld neem ik aan.

Reageer