Comments (6)

 1. Cirkel penetraties Nieuw Zeeland 37 tegen 28 voor Nederland.
  Nieuw Zeeland 1e helft sterker en 2e helft ging gelijk op.

  Denk dat iedereen er wel van overtuigd is dat je zonder ‘ vechthockey’ geen finale’s meer speelt.

  -Het glijden op buik en heup is een extra dimensie om de bal de veroveren ofwel een tip in te verzorgen, zoals de buikschuiver tipin van Freixa tegen Nederland.
  Daarmee wordt een ruimte ingevuld dat een verdediger verrast en mogelijkheden van de aanvaller worden uitgebreid.

  Als voorbeeld neem ik maar even het fenomeen Christof Zeller
  , een pracht aanvaller met een geheel eigen dynamiek die al na 5 minuten in de wedstrijd een vieze broek had van het glijden,
  terwijl de andere aanvallers daarna vaak met schone broekjes van het veld kwamen.
  Bovendien had Zeller in de cirkel een enorme reach door het laag zitten en bewoog zich meer horizontaal door de cirkel dan verticaal. Typisch een techniek die ook in het ‘ Hallen’ hockey wordt toegepast.
  Zo’n 5 jaar geleden een uitzonderlijk talent van 22 jaar die 50% van de Bloemendaal goals scoorde, en hoop de man weer te bewonderen in Londen 2012.

  In de 2e helft verzond Taekema een breedte pass die normaal was aangekomen, maar zich nu verslikte in de reach van een glijdende ‘blackstick’, gelukkig kon het gevaar ongedaan gemaakt worden, maar het had voor NZ een extra mogelijkheid kunnen zijn weer een aanval op te zetten, en dat gebeurt natuurlijk een keer.

  Hoe je spelers dat kan aanleren ?, ze moeten het willen, er geloof aan hechten, niet bang zijn, en het nut ervan inzien.
  Dan is het gemakkelijk om met een ballen kanon spelletjes te bedenken om het gewenste doel te bereiken.

  We hebben nog een half jaar hoorde ik van Ass nog tegen ‘ Gerard’ zeggen.
  Er is dus tijd genoeg om die mentale draai te maken, maar dan heb je aan het roer een ‘ generaal ‘ nodig, die geen zwam verhalen ophangt en een ijzeren discipline hanteert.

 2. Gisteren was bescheidenheid nog op zijn plaats, vandaag kan de vlag uit?

 3. Van school sturen

  Wie niet goed genoeg zijn huiswerk doet en ongeschikt is voor de opleiding moet deze meestal verlaten! Misschien r.t. aanbieden aan Van As mag ie toch blijven als ie zijn niveau omhoog haalt.

 4. Ned-NwZ: Wat een armoe, helaas….Gewoon elkaar wijsmaken dat het goed komt.
  Welterusten.

 5. Een internationaler perspectief: Duitsland 5e, GB (was 2e bij de laatste CT) 6e, Zuid Korea 8e!
  Zo’n CT een half jaar voor de OS blijft een oefentoernooi waar veel teams belangrijke spelers missen en/of nieuwe spelers/concepten testen. Voor de OS zal heel bepalend blijken te zijn welke topspelers het komend half jaar zullen afhaken door blessures.

 6. Thanks! Will do. Ik zet boennnkirt nog wel een paar meer plaatjes op deze pagina. Het is werkelijk een leuk huisie! Waarschijnlijk dit weekend erin!

Reageer