Van Ass: “Ik vind het wel spannend”

Vorige week werd bekend dat de Olympische hockeywedstrijden in Londen gespeeld gaan worden op blauwe speelvelden. Bondscoach Paul van Ass en Kampong-speler Constantijn Jonker gaven hun reactie in het AD.

“Het lijkt me nuttig om te kijken of de spelers visueel moeten wennen aan een blauw veld,” vertelt Van Ass. “Er komen vier blauwe velden in Londen, twee als Olympisch speelveld en twee op zo´n twintig minuten van het Olympisch dorp. Als het goed is, zijn er na de zomer een paar klaar. Daar moeten we dan zeker een paar keer heen om ons voor te bereiden op de Spelen.”

“Ik vind het wel spannend. Het schijnt geen invloed te hebben op het ruimtelijk inzicht van de spelers. Het is nog de vraag of er met gele of witte ballen wordt gespeeld. Wat mij betreft wit, anders moeten we daar ook nog aan wennen,” aldus Paul van Ass vandaag in het AD.

Constantijn Jonker trainde met Kampong twee weken geleden op het blauwe veld in Valencia en gaf zijn reactie in het AD: “Een vreemde gewaarwording om een veld met die kleur te zien liggen, maar als je speelt, merk je er niets van. Overigens heb ik later ook niet gemerkt dat het op TV beter te volgen was, maar dat kan ook komen omdat wij in blauwe shirts spelen. Het lijkt mij wel mooi als wij bij Kampong zo’n veld krijgen: blauw en wit, onze clubkleuren.”

Dat is helemaal niet zo’n gekke gedachte. Bij Kampong moet voor het einde van het jaar het nationale trainingscentrum uit de grond worden gestampt. Met het oog op de Olympische voorbereiding zou het ideaal zijn als daar eenzelfde veld wordt neergelegd als in Londen. Ideaal voor bondscoach Paul van Ass.

Bron: AD

Reageer