Van Ass: “We moeten van Good to Great”

Donderdagmiddag werd de WK officieel gelanceerd in het ADO Den Haag stadion. Natuurlijk was voorman Paul van Ass aanwezig en hij staat te popelen om met zijn ploeg aan dit toernooi te beginnen. “Je zou wel gek zijn als je niet wil deelnemen aan dit toernooi”, aldus de bondscoach.

Toch heeft de oefenmeester nog ongeveer 16 maanden voordat het WK begint. “In aanloop naar het toernooi staat 2013 volledig in het teken van de laatste stap maken in het hockey we willen van ‘good to great’, van zilver naar goud. Niet eenvoudig, het lijkt een kleine, maar het is toch een hele grote stap.”

In 2013 staan een aantal internationale toernooien op het programma waaronder het EK in augustus in Antwerpen. Van Ass grijpt deze mogelijkheden dan ook aan om met zijn team zich optimaal voor te bereiden op het WK. “Het doel is om daar echt succesvol te zijn, opdat we echt geprepareerd zijn om op het WK maximaal voor de dag te komen,” zegt de oefenmeester.

“We gaan het maximale uit onszelf halen, we gaan de grens nog een stuk verleggen. Ik durf nu wel te beweren dat we bij de wereldtop horen. Het is een droom om de finale te mogen spelen en het zou het ultieme zijn als wij de laatste stap op dat moment hebben gemaakt.”

Reageer