Van de Peppel en Goedegebuure solliciteren naar Eerste Keeper WK Indoor

Afgelopen donderdag is het Nederlands zaalteam heren gestart met de voorbereiding op het WK Indoor dat in februari in Polen wordt gehouden. De bondscoach, Robin Rösch, maakte hiervoor afgelopen woensdag 1 december zijn selectie bekend, maar helaas moeten er nog heel wat spelers afvallen. Het zal voor de Duitse Rösch geen gemakkelijke keuze worden om de beste zaalhockeyers van Nederland mee te nemen naar Polen.

Van de Peppel en Goedegebuure spelen elkaar in tijdens de eerste training van het Nederlands zaalteam

Niet alleen moet Rösch de juiste spelers zien te selecteren, ook moet hij de beste zaalkeeper van Nederland onder de lat zetten en daar gaat hij nog een hele kluif aan hebben. HGC-goalie Sam van der Ven heeft het Rösch al iets makkelijker gemaakt door zich vorige week af te melden voor Oranje, maar dan blijven er nog twee zeer aan elkaar gewaagde keepers over: Vincent van de Peppel en Laurens Goedegebuure.

Om de bondscoach een beetje te helpen bij deze moeilijke beslissing, hebben de twee talentvolle keepers gesolliciteerd naar de functie Eerste Keeper. Hopelijk kan hiermee ten minste één van hen de bondscoach doen overtuigen dat hij tijdens het WK Indoor in Polen onder de lat moet staan.

SOLLICITATIE VINCENT VAN DE PEPPEL
Naam: Vincent van de Peppel
Solliciteert naar de functie: Eerste keeper Nederlands zaalteam
Leeftijd: 27 jaar
Woonplaats: Bussum
Club: Amsterdam (zaal), Voordaan (veld)

Van de Peppel speelt in voor de training

Vertel eens iets over jezelf.
Ik ben opgegroeid in Laren, maar ik woon nu in Bussum en ik ben momenteel de eerste keeper van Voordaan heren 1. Ik ben begonnen met hockey bij Laren en op mijn 18e ben ik naar Gooische verhuisd. Na een uitstapje bij mijn oude club Laren, ben ik naar Bloemendaal vertrokken waar ik tweede keeper was van Heren 1. Na een jaar ben ik weer teruggegaan naar Gooische. Sinds dit seizoen speel ik bij Voordaan.  In mijn jeugdjaren ben ik voor Nederlands B, Nederlands A en Jong Oranje uitgekomen. Dit jaar zit ik voor het derde jaar op rij bij het Nederlands zaalteam onder leiding van Robin Rösch. Mijn broertje, SCHC-spits Robbert van de Peppel, speelt ook in het Nederlands zaalteam. In de zaal keep ik dit jaar bij Amsterdam, maar de afgelopen jaren speelde ik bij Gooische.

In het dagelijks leven ben ik technisch directeur van hockeyclub Naarden. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf: Van de Peppel Goalie Events. Hiermee geef ik clinics en werk ik samen met Bovenlander & Bovenlander aan hockeykampen.

Wat maakt jou een geschikte kandidaat voor deze functie?
Ik speel al 10 jaar op het hoogste niveau zaalhockey. Ik heb met Gooische 6 play-offs gespeeld waarvan 3 finales. Daarnaast heb ik vorig jaar met het Nederlands zaalteam het EK in Almere van dichtbij meegemaakt als tweede keeper. Dit alles maakt mij een ervaren keeper. Ik ben zeer gemotiveerd om eerste keeper te worden, omdat ik vorig jaar tweede keeper was.

Wat is jouw Unique Selling  Point?
Mijn snelheid en coaching.

Wat zijn jouw sterke punten en verbeterpunten?
Mijn sterke punten zijn: de corner verdedigend, 1-1 duels, mijn reactievermogen en snelheid.
Mijn verbeterpunten zijn: Ik moet fitter worden, tactisch sterker worden en ik ben relatief klein. Maar dat kan ook als sterk punt gezien worden, omdat dit mij snel maakt.

Wat verwacht je van de concurrentie?
Laurens en ik kennen elkaar al heel wat jaartjes. Er is wederzijds respect voor elkaar en wij zullen elkaar niets misgunnen. Laurens is een technisch sterke keeper en hij is een stuk groter dan ik ben waardoor zijn reach veel groter is. Het zal een lastige strijd gaan worden. Ik verwacht dat hij er alles aan zal gaan doen om eerste keeper te worden.

Hoe groot schat jij jouw kans om de positie van eerste keeper te krijgen?
50/50, want iedereen is vandaag (eerste zaaltraining van gister, red.) op 0 begonnen. Zo ook de keepers. Maar het zal er om gaan spannen. Ik wens de bondscoach dan ook veel succes met het maken van zijn beslissing.

Als slotpleidooi, waarom moet de bondscoach jou kiezen als eerste keeper?
Ik heb gewoon veel ervaring als zaalkeeper en ik ben ontzettend gemotiveerd.


SOLLICITATIE LAURENS GOEDEGEBUURE

Naam: Laurens Goedegebuure
Solliciteert naar de functie: Eerste keeper Nederlands zaalteam
Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Den Haag
Club: Rood Wit (zaal), SCHC (veld)

Goedegebuure neemt even korte pauze tijdens training

Vertel eens iets over jezelf.
Ik ben samen met mijn tweelingbroer Thomas (zaalhockeyt bij Rotterdam, red.) opgegroeid in Lisse. De club waar ik ben begonnen heet Hisalis in Lisse. Later ben ik naar Leiden gegaan en uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Klein Zwitserland. Toen KZ nog in de Hoofdklasse speelde, heb ik daar een aantal jaren onder de lat gestaan. Vorig seizoen ben ik vertrokken naar de Spaanse club Real Club Jolaseta in Bilbao. Nu speel ik weer in de Nederlandse Hoofdklasse bij SCHC als tweede keeper achter David Harte. Ik heb Nederlands B, Nederlands A en Jong Oranje vertegenwoordigd en ben nu al voor de derde keer geselecteerd voor het Nederlands zaalteam.

Vorig jaar ben ik afgestudeerd aan de Johan Cruyff University waar ik Sportmarketing studeerde. Momenteel ben ik nog op zoek naar een baan binnen de sportsponsoring, sales en eventplanning.    

Wat maakt jou een geschikte kandidaat voor deze functie?
Ik ben een lange keeper waardoor mijn reach groot is. Daarnaast heb ik een goed reactievermogen en een sterke techniek. Ik heb een winnaarmentaliteit en ben resultaatgericht. Bij SCHC voer ik een concurrentiestrijd met eerste keeper David Harte. Nu moet ik wederom een concurrentiestrijd aangaan wat mij nog strijdlustiger maakt. Ik wil namelijk niet weer tweede keeper worden.

Wat is jouw Unique Selling  Point?
Mijn grote reach. Spelers komen daardoor moeilijk om mij heen.

Wat zijn jouw sterke punten en  verbeterpunten?
Mijn sterke punten zijn: de corner verdedigend en mijn lengte.
Mijn verbeterpunten zijn: Ik heb vorig jaar een deel van het zaalhockeyseizoen gemist doordat ik in Spanje speelde, dus ik loop tactisch nog wat achter. Verder vind ik dat ik communicatief wel wat sterker mag worden.

Wat verwacht je van de concurrentie?
Vincent heeft het afgelopen jaar laten zien wat hij kan, omdat hij tweede keeper was van het Nederlands zaalteam. Hij speelt ook al 10 jaar op het hoogste niveau in de zaal. Dit wordt pas mijn derde jaar in het zaalhockey. Hij heeft dus gewoon een streepje voor door zijn ervaring. Ik denk dat het een aantrekkelijke strijd wordt.

Hoe groot schat jij jouw kans om de positie van eerste keeper te krijgen?
50/50. We zijn nu pas net begonnen in de zaal waardoor ik geen idee heb waar wij staan. Maar ik ruik kansen.

Als slotpleidooi, waarom moet de bondscoach jou kiezen als eerste keeper?
Ik ben volwassener geworden in mijn spel waardoor ik minder zenuwachtig ben en niet zoveel druk voel. Het gevolg hiervan is dat ik vrijuit kan spelen. Ik heb ook gewoon genoeg kwaliteiten in huis om als eerste keeper onder de lat te staan. Ik heb in ieder geval heel erg veel zin in de strijd!

Reageer