Van de Peppel vertrekt naar gepromoveerde Huizen

Foto © Proshots

Vincent van de Peppel staat aankomend seizoen onder de lat van het naar de Overgangsklasse gepromoveerde Huizen. Met zijn vertrek verlaat de zaalinternational na één jaar de hockeyers van Voordaan. Van de Peppel keepte daarvoor bij Laren, Gooische en Bloemendaal en stond dit zaalseizoen in de goal bij Amsterdam.

Voordaan heeft aangegeven het vertrek van hun keeper te betreuren. “In Derek King heeft Voordaan een talentvolle jonge keeper, maar de ervaring van Van de Peppel zal echter gemist worden.”

Comments (21)

 1. De eerste van velen???

 2. Peppie!!Gefeliciteerd!

 3. de eerste van velen die voor het geld kiezen! hoorde dat huizen een paar gasten heeft opgebeld met de vraag of ze naar huizen komen voor wat leuke extra’tjes

 4. ik denk dat het halve hoofdklassegooi inmiddels is gebeld om bij Huizen te komen hockeyen…kan er inmiddels al een kleine 6 noemen..
  heerlijk zo’n middenmootplaats kopen…

 5. Vincent ik heb al heel veel clubs achter mijn naam van de Peppel

 6. Wat een mooie speculaties in de reacties. Huizen en geld!?!? Dat zien jullie compleet verkeerd weet ik uit ervaring.
  @wvw ik ben ook heel benieuwd naar jouw 6 namen? Kan je ze niet noemen dan moet je het hier ook niet roepen.
  Misschien liggen de lijntjes en de wil om bij Huizen te hockeyen iets anders!

 7. Daan van der Wilk verkiest Huizen boven Rood Wit, en dat doet hij niet zonder (financiele) reden.

 8. Huizen en geld is toch wel een combinatie. Zie oud stukje op hockey.nl

  ‘We stonden de afgelopen jaren steeds bovenaan de Eerste Klasse, maar konden net niet die laatste stap naar de Overgangsklasse maken. Om daar wat aan te veranderen moest de selectie versterkt worden, maar dat was niet makkelijk. De top van het Nederlandse hockey speelt nu eenmaal op een hoger niveau dan Huizen kan bieden. Daarom zijn we ons in samenwerking met Stichting Promosport in het buitenland gaan oriënteren.’

  ‘Dankzij een Australiër die ook in Nederland speelt, kwamen we bij Kurt Ogilvie, Sam Clifton en James Piper terecht. We hebben natuurlijk zoveel mogelijk informatie over deze jongens ingewonnen, maar het blijft altijd een gok wat je binnenhaalt.’

  ‘De kosten van de tickets, huur van hun appartement in Bussum en de maandelijkse vergoedingen worden via de stichting geregeld. De spelers moeten daar wel wat tegenover stellen; ze geven aan verschillende teams op de club training.’

 9. Wen er maar vast aan, dit soort dingen zullen we vaker gaan zien. Kijk naar Breda die vanuit de 1e klasse naar de OVK gaan, al die spelers die in de HK of OVK hebben gespeeld en daar spelen doen dat ook niet voor niets. Het is ook noodzakelijk wil je niet na 1 jaar weer uit de OVK vliegen gezien het niveauverschil…

 10. Mark van Lambaart is ook niet voor de gunstige kilometervergoeding bij Breda gaan spelen…

 11. Huizen wil na de voorcompetitie direct in de 1e poule terecht komen, slim. Ook slim ingekocht wat spelers betreft. Dat gemekker over geld moet nu eens stoppen. Ben blij dat er eindelijk eens met geld wordt gesmeten, uiteindelijk worden we er allemaal professioneler van. Spelers kunnen zich meer op hockey toeleggen en je mag ook meer van ze eisen.

  In de voetbal is geld al jaren een prima middel om spelers te binden. In de hoofdklasse amateurs wordt vaak nog beter betaald dan de vaderlandse Hockey Hoofdklasse.

  Hoe meer geld in het hockey er straks in het hockey omgaat, des te professioneler we zaken moeten inrichten. En voor wie dat niet leuk vindt, moet maar gaan hockey diep ergens in de 4e klasse onderbond.

 12. De wil om bij Huizen te hockeyen zal zeker vriendschap zijn…al deze jongens kennen elkaar al jaren..en dat zal dan ook 1!!! van de hoofdredenen zijn. maar laten we nou niet gaan roepen dat die jongens er heen gaan voor 0,15 cent per kilometer..dat gelooft toch niemand..

 13. @wvw Ze geven zelf inderdaad het antwoord al in hun interviews op hockey.nl. Ze zullen vast iets krijgen maar ik weet toevallig dat je gewoon je benzinegeld, bierpot, sticks, schoenen, contributie, entreegeld etc. moet lappen.

  Maar bij de volgende opmerkingen….
  ‘de eerste van velen die voor het geld kiezen’
  ‘heerlijk zo’n middenmootplaats kopen’
  …..krijg ik altijd een beetje jeuk.

  Die gasten zitten al jaren met elkaar in de kroeg en dat is de hoofdreden om met elkaar te gaan hockeyen en dan helpt de promotie naar de OVK om deze jongens ook zover te krijgen

 14. @henk,

  je zit waarschijnlijk iets dichter bij het vuur zo te horen henk…ik ben benieuwd…en laten we het hopen…het is in ieder geval mooi dat een club als Huizen het een niveau hoger mag gaan proberen…

  en met de jongens die er nu naar toe gaan, zal het vast een leuk team zijn om naar te kijken…

 15. weet niet waarom mijn eerdere teksten van de site zijn gehaald?! stukje censuur van hoofdklassehockey? Lijkt de KNHB wel

 16. Beste Karel, jouw reactie is van de site gehaald omdat er onjuiste informatie in vermeld stond. Het is niet de bedoeling dat betrokkenen door onwaarheden in de problemen komen.

 17. Benieuwd hoe Admin er bij komt dat het onzin is, wellicht zit ik er 100 euro naast, maar de informatie is toch echt van bestuurslid huizen afkomstig.

 18. Overigens is de bron dezelfde als de bron die mij (eerder dan jullie er melding van maakte) bevestigde dat vd Wilk naar Huizen ging. Lijkt mij redelijk betrouwbaar

 19. Professioneel

  Wat is er tegen dat een club er alles aan doet om een zo sterk mogelijk eerste team op de been te brengen? Oud Hollands azijnpraat als het over geld gaat. Mooi voor Huizen voor het eerst in haar geschiedenis met de mannen in de OVK. Gooische wederom gedegradeerd en daarmee is Huizen de enige Overgangsklasser in t Gooi en dan wil je wel goed voor de dag komen. Succes volgend jaar!

 20. Het verhaal van leuk met vrienden in de kroeg etc. is allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar met zo’n vorstelijke vergoeding wordt het pas écht gezellig! Iedereen heeft een topfeestje in de kroeg met onbeperkt gratis drank en een taxi naar huis. En de volgende ochtend een lekker gebakken eitje maken in je spiksplinternieuwe keuken! Ik zou het ook wel weten als ik het niveau aan kon!

  PS: Welke zichzelf-respecterende oliesheik gaat er trouwens nou in Huizen wonen..??

 21. Niks geen oliesjeik, men heeft in Huizen een erg goede middenstand die betrokken is bij verschillende sportclubs, bedenk onder andere dat Huizen ook op hoofdklasseniveau voetbalt. Het dichtbij Laren/Blaricum en die mensen doen hun boodschappen in het Huizensche Havenstadje.

  Ben alleen heel benieuwd wat dit voor de omliggende clubs gaat betekenen. Clubs als Hilversum en Gooische hebben een goede jeugdopleiding maar spelen 1e klasse en hebben aanzienlijk minder te besteden. Toch lijkt mij dat een club als Hilversum en Gooische meer potentie op de lange termijn hebben, juist door deze goede jeugd.

Reageer