Van den Berg: ‘Ik hoef niet meer zo nodig’

Rotterdam-speler Joost van den Berg stopt na dit seizoen met tophockey. In het AD/Rotterdams Dagblad vertelt de 34-jarige middenvelder dat hij al sinds zijn 28e elke seizoen dacht dat dat de laatste zou zijn. Dit keer zet hij er echt een punt achter.

“Het klinkt ontzettend oubollig maar ik heb er vrede mee.” aldus van den Berg. “Ik dacht eerlijk gezegd dat het meer met me zou doen. Maar ik heb inmiddels zoveel meegemaakt en ben zelfs landskampioen geworden. Het is goed zo. Ik hoef niet meer zo nodig.”

Van den Berg merkte vooral dat de trainingen hem meer moeite gingen kosten. Waar een dubbeltraining heb vroeger niet zoveel deed duurt het herstel nu veel langer. Helemaal stoppen gaat de middenvelder trouwens niet. “Ik weet niet of ik ergens in een tweede team ga hockeyen of dat ik echt op een veel lager niveau ga spelen. Misschien ga ik wel terug nar het cluppie waar ik ooit begonnen ben in Ede.” Daarnaast lijkt het hem wel leuk om misschien als assistent-trainer aan de slag te gaan. Dat deed hij al eerder en het gaf hem enorm veel energie.

Comments (5)

  1. Welke OVk club belt hem als eerste? Ik zet mijn geld op HIC…

  2. Wel mooi dat je aan het einde van je carriëre nog even voor het eerst ehl en playoffs mag meemaken en landskampioen mag worden.

    waardig einde!!

  3. @Hidde “veel lager niveau”..
    Zie hem wel assistent trainer/speler worden bij Leonidas. Mooie combi om trainerscarrière op te starten en nog wel wat te kunnen betekenen voor een team als speler.

  4. Woont en werkt hij niet in Amsterdam, waarom dan naar Leo. Zouden ze graag willen daar. .

  5. Las in de papieren versie van deze krant dat hij al eerder assistent is geweest, bij Leo. Vandaar

Reageer