Van den Bosch: ‘Rotterdam leefde van onze fouten’ – Hoofdklasse Hockey Nederland

Van den Bosch: ‘Rotterdam leefde van onze fouten’

Vorig seizoen verrasten de heren van Kampong vriend en vijand door met een jong team het landskampioenschap in de zaal op hun naam de schrijven. Dit jaar konden de Utrechtse mannen, met een op papier sterker team, de landstitel niet prolongeren. Streekgenoot Schaerweijde heeft wel laten zien wat het waard was. In  het AD/Utrechts Nieuwsblad vertelt Kampong zaalaanvoerder Bruno van den Bosch waar het bij zijn ploeg mis ging en complimenteert Schaerweijde coach Bas Bogaard zijn ploeg met het binnenslepen van de derde plek. 

Kampong kwam al vrij snel op een 4-1 achterstand. Even leek het nog spannend te worden, maar bij een stand van 5-4 stoomden de Rotterdamse mannen door. Ook met de inzet van gerenommeerde Oranjespelers Sander de Wijn en Constantijn Jonker, was het tij niet meer te keren. De wedstrijd eindigde 10-4. “Het leek wel alsof zij liever wilden dan wij,” begint Van den Bosch teleurgesteld. “Tot de 5-4 ging het nog, maar daarna zat het er niet meer in. Het leek wel alsof het toen bij ons brak. Echt jammer Ik vind dat we echt hadden moeten winnen. Rotterdam leefde van onze fouten.”

Schaerweijde sleepte met een bijzondere tactiek het brons binnen. Er werd in de halve finale in een zinderend duel met strafballen verloren van landskampioen Rotterdam, maar in de strijd om het brons trokken de mannen uit Zeist op dezelfde manier wel aan het langste eind. “We hebben over het algemeen erg gedisciplineerd gespeeld en daarvoor verdienen die gasten een dik compliment,” aldus troste coach Bas Bogaard. “Ik vind dat we dit mee moeten nemen naar het veld.”

Leave a Reply