Van den Heuvel maakt zich zorgen over veiligheid Pakistan

Michel van den Heuvel twijfelt of hij moet aanblijven als bondscoach van de Pakistaanse hockeyers, zo meldt het AD. De Nederlandse trainer, die zijn ploeg vorig jaar november naar de eindzege leidde bij de Aziatische Spelen, maakt zich grote zorgen over de veiligheid in het land.

“Ik heb nog geen definitieve beslissing genomen of ik terugga naar Pakistan”, zei Van den Heuvel donderdag tegen de Pakistaanse sportzender Geo Super. “Ik maak mij grote zorgen over de veiligheid in het land en ik ga niet naar Pakistan voordat deze zorgen zijn weggenomen.”

De zorgen over de veiligheid zijn bij Van den Heuvel gegroeid nadat vorige week de gouverneur van de provincie Punjab door een bewaker werd doodgeschoten.

De oud-bondscoach van de Nederlandse mannen was net in onderhandeling met de Pakistaanse bond PHF over verlenging van zijn verbintenis tot en met de Olympische Spelen van 2012. Pakistan heeft zich door de eindzege bij de Aziatische Spelen al verzekerd van Londen. “Als de bond de trainingskampen in Nederland of in een ander land wil houden, ga ik zeker door. Ik wil ook zeker de bond helpen, maar de situatie is nu wel een beetje anders geworden.”

Bron: AD

Reageer