Van den Heuvel onder vuur na wangedrag

Foto © AFP

Michel van den Heuvel, bondscoach van de Pakistaanse hockeymannen, ligt onder vuur na zijn wangedrag tijdens de verloren finale van India op de Asian Champions Trophy, dat schrijft de Times of India.

De voormalig bondscoach van Oranje zou tijdens de wedstrijd vanaf de videotoren het hele duel beledigende woorden hebben geschreeuwd naar de Indiase spelers en de scheidsrechters.

“Hij is al eens gewaarschuwd voor het coachen vanaf de videotoren,” zo vertelt toernooidirecteur Brian Fernandez in de Indiase krant. “Maar als er een klacht is zal ik een ​​onderzoek aanvragen op grond van de gedragscode.”

Omdat het Pakistaanse elftal na de finale meteen is vertrokken, was het onmogelijk voor de toernooi-organisatie om de volgende dag een onderzoek in te stellen, zo vertelt Fernandez. “Maar ik zal zeker een verslag indienen bij de Internationale Hockey Federatie,” aldus de toernooidirecteur.

India-coach Michael Nobbs laat in dezelfde krant weten het geroep en geschreeuw vanaf de toren te hebben gehoord. “Het was vervelend, en ik denk dat het nadelig was voor zijn eigen team,” aldus Nobbs.

Lees het gehele artikel over Van den Heuvel hier.

Comments (7)

 1. India heeft altijd wat te janken of ze nou winnen of verizen maakt echt helemaal niks uit alleen maar huilen.Op de india’s tv konden ze niet eens de naam van Michel uitspreken ze zeiden pakistaanse coach Michel hendricks echt jankerds .als Michel dat gedaan heeft goed hoor michel ze verdeienen niks beter.

 2. Indiase kranten zijn hier gewoon goed in. ze blazen graag dingen op om mensen zwart te maken.
  Dit doen ze ook tegen Indiase sporters.
  wellicht was hij een beetje druk en heeft een Indiase speler gezegd; wat een drukke man is dat, en hebben de Indiase kranten zelf wat info gezocht en daar dit verhaal van gemaakt. En juist the times of India is puur uit op sensatie.

 3. Tsja, Hmm… Zag laatst een wedstrijd Ned-Pak, ook toen stond Heuvel te brullen vanaf de toren in Wagener, en dat kwam niet goed over weet iki nog.

 4. Dit is nu echt een voorbeeld van een mug een olifant maken. Ze weten niet eens te melden of er uberhaupt een klacht is. Lijkt me eerder wangedrag van de indiase journalist om op deze manier ‘nieuws’ te maken.

 5. Helemaal met maatje eens. Indias journalisten zoeken steeds dingen om maar pakistaan zwart te maken.

 6. Het is niet India die pakistan zwart wil maken. het zijn bepaalde Indiase kranten die sensatie willen maken.
  Dat kun je nu eenmaal door een schandaal te maken over Pakistan en hockey.
  Wat ik wel krom vind is dat Pakistan wel naar de CT mag en India niet.

 7. The Hindu meldt dat de spelers ontevreden zijn met hun winstpremie van 25000 rupee. Zo’n 400 euro.
  Maar de regering van Punjab gaat bijspringen.
  En dat in een land waar heel veel mensen geen 400 euro per jaar verdienen!

Reageer